Biden, İran'ın İsrail'e "her an" karşılık verebileceğini beklediğini söyledi

Biden, İran'ın İsrail'e "her an" karşılık verebileceğini beklediğini söyledi

ABD Başkanı Joe Biden, 1 Nisan'da Suriye'deki büyükelçilik yerleşkesindeki konsolosluk binasını vuran İsrail'e karşı İran'ın olası bir misillemenin "her an" gerçekleşebileceğini belirtti.

Beyaz Saray'da gazetecilere açıklama yapan Biden'a, İran'ın İsrail'e olası bir saldırı düzenleme ihtimali soruldu.

Biden, bu soruya karşılık, "Güvenilir bir bilgiye sahip olmak isterdim ancak beklentim her an böyle bir saldırının olabileceği yönünde." şeklinde konuştu. İran'ı İsrail'e saldırmaması konusunda uyararak, "Biz kendimizi İsrail'in savunmasına adamış durumdayız. İsrail'i destekleyeceğiz, onun savunmasına yardım edeceğiz ve İran'ın başarılı olamayacağını göreceğiz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, İsrail'in 1 Nisan'da Şam'daki İran konsolosluğuna hava saldırısı düzenlediği hatırlatıldı. Bu saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişinin öldüğü belirtildi. İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, bu saldırının ülkesine yapılmış bir saldırı olduğunu belirterek, "Kötü rejim bir hata yaptı, cezalandırılmalı ve cezalandırılacak." açıklamasını yapmıştı.

ABD Başkanı Joe Biden ise İran'ın İsrail'e yönelik tehditlerine karşı Tel Aviv'e "sarsılmaz" desteklerini sürdüreceklerini belirtmişti.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.