Bharara'dan Erdoğan'a yanıt: Gülen'i Google'dan öğrendim

Bharara'dan Erdoğan'a yanıt: Gülen'i Google'dan öğrendim

New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara, Türkiye'de daha önce FETÖ tarafından ağırlandığını ileri süren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yanıt verdi: "Fethullah Gülen'i Google'dan öğrendim. Hayatımda Türkiye'ye ayak basmışlığım yok."

New York'ta yayınlanan City&State adlı politika dergisinin 10. kuruluş yıldönümünde konuşan Bharara, hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı gibi konulara değindikten sonra sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen hafta New York'tan İstanbul'a dönerken uçakta gazetecilere kendisi hakkında söylediği, "Savcı Bharara da, hakim Richard Berman da Türkiye'de daha önce FETÖ tarafından ağırlanmış isimler" iddiasına getirdi.

Türk liderlerin bir süredir birçok sorunun kaynağının ABD'de yaşayan Fethullah Gülen olduğunu dile getirdiklerini, kendisinin de Gülenci olduğu iddialarını ortaya attıklarını söyleyen Bharara, şöyle konuştu:

"Benim Gülen takipçisi olduğum iddialarına kadar Gülen adını hiç duymamıştım, Google'dan baktım. Hatırlarsınız birkaç ay önce Türkiye'de darbe girişimi oldu. Geçen hafta, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, benim adımı vererek, beni Türkiye'de darbe girişiminde bulunanlarla yiyip içmekle suçladı. Bu girişim yüzlerce kişinin de ölümüne yol açtı. Türkiye'nin güzel bir ülke olduğunu duyarım ama hayatımda Türkiye'ye ayak basmışlığım bile yok." (Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.