Beyazıt Öztürk ifade verdi: Basiret bağlanması yaşadım

Beyazıt Öztürk ifade verdi: Basiret bağlanması yaşadım

Beyazıt Öztürk, Ayşe öğretmenin Beyaz Show canlı yayınındaki “İnsanlar ölmesin, çocuklar ölmesin” sözleri üzerine açılan soruşturmada ifade verdi. Öztürk savcıya verdiği ifadede yayın esnasında ‘basiret bağlanması’ yaşadığını söyledi.

Kanal D’de yayınlanan “Beyaz Show” adlı programa telefonla bağlanan Ayşe Çelik’in “İnsanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, analar ağlamasın” sözleri üzerine hakkında “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla soruşturma başlatılan Beyazıt Öztürk, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili İdris Kurt’a “şüpheli” sıfatıyla ifade verdi.

Öztürk ifadesinde şunları söyledi:

“Bu yayında Ayşe Çelik isimli kişinin bağlanmasından önce neşeli bir şarkı söylenmişti ve eğlenceli bir ortamın ardından bağlanmıştı. Yayına bağlanan bayanın sözleri üzerine seyirciler konuşanı alkışlamaya başladı. Herhalde seyirci de tam olarak benim gibi, denilmek istenildiğini anlayamadı ve sadece çocuklar ve annelerinin ölümü cümlesine odaklandı.

‘Basiret bağlanması yaşadım’

“Seyircinin de anlamayarak alkışlaması ve bağlanan kişi de öğretmen olduğunu söyleyince ben doğal olarak devletin öğretmeninin kötü bir şey söylemeyeceği önyargısı ile ve o an da aklımdan geçen şehitler, yaralılar, öğretmenler, çocuklar, evde programı izleyen annem gibi binbir türlü düşünceler ve kendi iç sesimi dinlemekten programın devamında bağlanan kişinin söylediğini tüm samimi kalbimle duymadığımı belirttim. Basiret bağlanması yaşadım. Böyle bir olay başıma hiç gelmemiştir.

‘Polis çocuğuyum’

“Kesinlikle benim herhangi bir terör eylemini, terör örgütünü veya cinayeti, öldürmeyi övmem, buna prim vermem mümkün değildir. Ben de bir polis çocuğuyum ve polislerin ve güvenlik güçlerinin ne şartlar altında görev yaptıklarını bilirim. Hayatımın her anında zaten hissettim. Bir şehit haberi, anne haberi, bir çocuk haberi, bir öğretmen haberi duyduğumuzda ben de tüm insanımız gibi aynı duyguları ve acıyı paylaşırım.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.