Beyaz Saray'dan Erdoğan yorumu: Şaşırtmadı

Beyaz Saray'dan Erdoğan yorumu: Şaşırtmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ABD'de yeni başkan seçilen Trump'ın CNN muhabirini terslemesiyle ilgili 'Muhabiri benzetti' yorumu hakkında Beyaz Saray sözcüsünden yorum geldi..

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, ABD’de yeni başkan seçilen Donald Trump’ın CNN muhabirini terslemesiyle ilgili ‘Muhabiri benzetti’ yorumu hakkında, “Türk Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarını okumadım ama Türkiye’de hükümetin gazetecilere muamelesi düşünüldüğünde pek de şaşırmadım” dedi.

Earnest, başkent Washington’daki günlük basın toplantısında, Erdoğan’ın CNN muhabirine yönelik değerlendirmeleri ile ilgili soruya yanıtında, üst düzey bir Türk yetkilinin ABD ziyaretinde korumalarla Türk gazeteciler arasında fiziksel sürtüşme yaşandığını da hatırlattı. Earnest, “Bu elbette ABD’nin topraklarımızda göz yumacağımız bir şey değildi ve tepkimizi ortaya koyduk. Hatta hatırladığım kadarıyla orada anında müdahale eden Amerikalı güvenlik yetkilileri vardı” dedi.

ABD olarak iktidar sahibi kişilerle bağımsız medya arasında canlı ve güçlü diyalog geleneğine önem verdiklerini, bunun demokrasilerini güçlendirdiğine inandıklarını vurgulayan Earnest, “Eğer söylemlerinize güveniyorsanız o zaman bu söylemleri basın önünde savunma yeteneğinize de güvenmelisiniz. Eğer bunu yapmıyorsanız, bu yalnızca medyayla ilişkinize yönelik izlediğiniz yöntem hakkında soru işaretleri uyandırmakla kalmaz, savunmanız gereken söylemlerinize duyduğunuz güvene yönelik de şüpheler doğurur” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump’ın, geçen yılın temmuz ayından bu yana ilk kez dün düzenlediği basın toplantısında soru sormak isteyen CNN muhabiri Jim Acosta’ya ‘Siz yalan haber yapıyorsunuz. Berbat bir kurumsunuz’ diyerek söz hakkı vermemesine ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Gezi olaylarında ve bölücü örgütün başlattığı çukur eylemlerinde milletimizin birliğine beraberliğine kardeşliğine saldırıldı. İşte o zamanlar Türkiye’de bu oyunu oynayanlar bakın dün Amerika’da Sayın Trump’ın basın toplantısında, orada yine bir yanlışlık yapıldı ve Sayın Trump da yine aynı o grubun muhabiri ve yahut da köşe yazarı neyse, onu orada benzetti” demişti. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.