Beştaş: Sadece tek suçları darbeye teşebbüs etmek mi?

Beştaş: Sadece tek suçları darbeye teşebbüs etmek mi?

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, darbe girişimi sonrası tutuklanan ordu mensuplarıyla ilgili, “Tek suçları darbeye teşebbüs etmek mi?” sorusunu yöneltti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, 15 Temmuz darbe girişimi ve ardından yaşanılanlara ilişkin Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

Beştaş, HDP olarak, demokrasiye yönelen her türlü tehdidin ve girişimin karşısında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini belirterek, tutuklanan asker, generaller ve üst düzey rütbelilerin işledikleri suçları mercek altına almak istediklerini söyledi.

Beştaş konuşmasında şöyle devam etti:

“Tek suçları darbeye teşebbüs etmek mi?”

“Sadece tek suçları darbeye teşebbüs etmek mi? Bunu kamuoyunun çok yakından bilmesi gerekiyor. Türkiye’nin gündemi olması için baştan beri bu tartışmayı yürütüyoruz. Sur, Cizre, Nusaybin ve daha birçok yerde askeri güçlerin halka karşı savaş suçu işlediğini söyledik.

“Şimdi hükümet yetkililerinden, bu konuda farklı açıklamalar var. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Uludere ve Rus uçağı için inceleme yapılabileceğini, Roboski dosyasının tekrar açılabileceğini söylemiş.

“Yandaş medyanın önceki manşetlerini halk unutmadı”

“Yine yandaş medya daha önce atmış olduğu manşetleri unutmuş olabilir ama halk unutmadı. Şu manşet atılmış: ‘Uludere haini FETÖ’cü çıktı’. Şimdi bu manşetin neresinden tutalım? Dün, Roboski katliamını savunma meselesini nereye koyalım, bunu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

“Darbe anayasasından bir an önce kurtulmamız gerekiyor”

“Anayasaya ilişkin yaklaşımlarımız çok net ve açık. Türkiye’nin bu süreçten çıkışının en önemli kodlarından birinin, demokratik, çoğulcu, özgürlüğe dayanan eşitlikçi bir anayasa olduğunu dün ifade ettiğimiz gibi bugün de tekrar ediyoruz. Kenan Evren anayasası, darbe kanunları ve darbe anayasasından bir an önce kurtulmamız gerekiyor.

“HDP olarak bu konuda anayasa talebimizin orta yerde durduğunu söylemek istiyoruz. Bu küçük pakete ilişkin henüz önümüze bir talep gelmedi. Bir iletişim olmadı.

“Kamuoyunda bu yönlü çağrılar var. Partimize iletildiği taktirde tabii ki temel perspektifimiz neticesinde gerekli yanıtları vereceğiz. Biz anayasa yapımından kaçan değil, anayasa yapımını bir an önce olması için zorlayan bir parti olarak her zaman bulunduk.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.