Beşir Atalay: HDP'nin İmralı dönüşü açıklamalarıyla aynı düşünceler içindeyiz

Beşir Atalay: HDP'nin İmralı dönüşü açıklamalarıyla aynı düşünceler içindeyiz

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Diyarbakır'da Çözüm Süreci Çalıştayı'nda açıklama yaptı. 

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Yol kesme olaylarını anlamakta zorlanıyoruz. Gösterilen sabır istismar edilmemeli. HDP heyetinin İmralı dönüşü açıklamalarını olumlu buluyoruz. Biz de aynı görüşü paylaşıyoruz. Anneler olayında. HDP'nin üslubuna dikkat edilmeli. Sürece zarar verici gelişmelere çok dikkat etmek gerek" dedi.

Atalay'ın açıklamalarından saırbaşları şöyle:

Yüce Divan gösterenler oldu, hala gösterenler var. Hükümet olarak büyük bir dönüşümü sağlama mücadelesi veriyoruz. Yine sabote edici pek çok gelişme var. Bir kısmı biliniyor, bir kısmı duyulmuyor. Anneler olayı falan tesadüfi değil. Gecikmiş toplumsal tepkiler. 2 hafta önce bugünlerde çözüm süreci ile ilgili yeni adımlar atılacak diye duyulduğunda bölgede de hareketlilik başladı. Yol kesmeler vesaire. Bunları anlamakta zorlanıyoruz. Parti heyetinin siyasi heyeti İmralı dönüşü açıklamalarını olumlu buluyoruz. Bunlar bizim de düşüncelerimiz.

Ve ifade ettiğim gibi yeni yol haritası tarihli, somut ve sonuca götürücü olacak. Eğer yol haritası gerektiriyorsa yasal düzenlemeler de yapılacak. Meclis’e de gidilecek. Ama sürece zarar verici gelişmelere çok dikkat etmek gerekiyor.  Anneler olayı ile ilgili BDP ve HDP’nin de bakışını, konuşmalarını dikkatinize sunuyorum. Bu şaşkına çevirdi, ezberler bozuldu. Annelerin ‘çocuklarımıza sahip çıkacağız’ demesi bir devrim. Ben öyle görüyorum. Ama çok rahatsız oldular. Ben gecikmiş bir anne feryadı olarak görüyorum. 

Eşbaşkan ‘Anneler para aldığı için oradalar’ diyor. Bir başkası "terör örgütüne katılmış daha ne istiyorsunuz" diyor, başka biri ‘kendileri gitti, zorla götürülmediler" diyor. Bunları örgüt değil siyaset kesimi söylüyor. Çözüm sürecini yürütenler bunları söyleyemez. "Bu benim için sürpriz bu yapıları bilmiyordum’’ da demiyorum. O saflıkta değilim. Çözüm süreci adaletli bakmayı gerektirir. Adaletli olacaksın. 

Empati yapmayanlar çözüm süreciyle uğraşmasınlar. Anlayamazlar çünkü. Biz Ak Partiolarak bugüne kolay gelemdik. Hesaplaşmalarla, meydan okumalarla nice risklerle geldik. Öyle mesafe almak kolay değil.  Çocuklar dün teslim edildi. Bir sürü spekülasyonlar yapılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum