Beşiktaş: 2 - Fenerbahçe: 2

Beşiktaş: 2 - Fenerbahçe: 2

Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında Beşiktaş, Fenerbahçe’yi konuk ediyor. İlk yarı Fenerbahçe’nin 2-1 üstünlüğü ile tamamlandı.

Gerginliklerin yaşandığı maçta, Beşiktaş 10; Fenerbahçe 9 kişi kaldı.

3 DAKİKADA 2 GOL

14’üncü dakikada Fenerbahçe defansının kaptırdığı top Talisca’nın önünde kaldı. Talisca’nın pasında topla buluşan Alvaro Negredo, kaleci Volkan Demirel’i geçerek topu ağlara gönderdi.

17’nci dakikada Mehmet Topal’ın ortasında Beşiktaş ceza sahasına hareketlen Soldado’nun vuruşunda top ağlara gitti ve Fenerbahçe beraberliği yakaladı.

36’ncı dakikada Caner Erkin’in ceza sahasının sol çaprazından yaptığı vuruşta top direkten döndü.

ALPER POTUK, İKİNCİ SARI KARTTAN KIRMIZI KART GÖRDÜ

39’uncu dakikada Beşiktaş, hızlı atağa çıkarken Alper Potuk’un müdahalesiyle Caner Erkin yerde kaldı. Faul kararı veren hakem Fırat Aydınus, Potuk’a sarı kart gösterdi.

42’nci dakikada Caner Erkin’in ceza sahası çevirdiği topta Talisca top kaleye gönderdi. Volkan Demirel şutu çıkarırken dönen top Lens’in önünde kaldı. Lens’in şutu Skrtel’e çarparak kornere gitti.

44’üncü dakikada yaşanan bir pozisyonun ardından Hasan Ali Kaldırım ve Tolgay Arslan arasında tartışma çıktı. Alper Potuk, Arslan’ı ittikten sonra ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü.

Mehmet Ekici’ye faul yapan Gary Medel, 45’inci dakika sarı kart gördü.

45+2’nci dakikada Şener Özbayraklı’nın kaydetti golle, Fenerbahçe öne geçti. Gol sonrası kalesinden çıkarak Beşiktaş yarı sahasına gelen Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel, gol sevinci nedeniyle sarı kart gördü.

İlk yarı Fenerbahçe’nin üstünlüğü ile tamamlanırken, iki takım futbolcuları arasındaki tartışmanın soyunma odası koridorlarında da devam ettiği belirtildi.

İKİNCİ YARIDA OYUNA GİREN QUARESMA, 7 DAKİKA SONRA ATILDI

İkinci yarıya Beşiktaş, 2 oyuncu değişikliği ile başladı. Lens’in yerine Babel, Vida’nın yerine Ricardo Quaresma oyuna dahil oldu.

52’nci dakikada rakibine yaptığı hareketin ardından Josef de Souza’ya vuran Quaresma kırmızı kartla oyundan atıldı. İki takım oyuncuları arasında arbede yaşanırken Fenerbahçe’de Mehmet Ekici sarı kart gördü.

Fenerbahçe, ilk oyuncu değişikliğini 66’ncı dakikada yaptı. Mehmet Ekici kenara gelirken Nabil Dirar oyuna girdi.

70’inci dakikada Mehmet Topal ve Pepe kafaya çarpıştı. İki oyuncu da yerde kalırken, Topal bir süre yerde hareketsiz kaldı. Sağlık görevlilerinin müdahalesinin ardından iki oyuncu da oyuna devam etti.

73’üncü dakikada Fenerbahçe’nin golünü kaydeden Soldado yerini Valbuena’ya bıraktı.

FENERBAHÇE 9 KİŞİ KALDI

76’ncı dakikada hakeme itiraz eden Volkan Demirel, oyundan atıldı ve Fenerbahçe 9 kişi kaldı. Kırmızı kartın ardından Fenerbahçe’de Aatif Chahechouhe’nun yerine kaleci Kameni oyuna girdi. Beşiktaş ise Pepe kenara gelirken Oğuzhan Özyakup oyuna girdi.

TALİSCA SKORA DENGE GETİRDİ

82’nci dakikada sol kanattan Caner Erkin’in ortasında topa dokunan Talisa, skora denge getirdi.

Hakem Fırat Aydınus, maçın sonuna 10 dakika kayıp zaman ekledi.

EKİCİ, 16 MAÇ SONRA İLK 11’DE 

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’de geçen pazar oynanan maçtaki kadrosunda 7 değişiklik yaptı. Son mücadelede ilk 11’de forma giyen Carlos Kameni, Mauricio Isla, Luis Neto, Nabil Dirar ve Giuliano yedek soyunurken, yerlerine Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Martin Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Ekici, Alper Potuk ve Soldado ilk 11’de görev alan isimler oldu.

Fenerbahçe’de sakatlığı devam eden İsmail Köybaşı ile cezalı Fernandao kadroda yer almadı. Yaşadığı sakatlıklar nedeniyle forma şansı bulamayan Mehmet Ekici, 16 maç sonra ilk 11’de görev aldı.

QUARESMA, BABEL, ADRİANO YEDEK

Süper Lig’de oynanan maçta cezalı oldukları için forma giyemeyen Pepe ile Talisca, bu karşılaşmada forma giyerken, Quaresma, Babel ve Adriano yedek soyundu. Ligde oynanacak Trabzonspor maçını düşünen teknik direktör Şenol Güneş, Quaresma ve Babel’e ilk 11’de yer vermezken, yerlerine Caner, Lens ve Tosic görev aldı. Siyah beyazlı ekipte son 2 antrenmanda yer almayan Tolga Zengin, mücadelenin kadrosuna dahil edilmedi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.