Benzine zam geldi

Benzine zam geldi

Gece yarısından itibaren benzine 1 lira 48 kuruşluk zam geldi.

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar sonrası brent petrol ve dolar kurundaki hareketlilik ile KDV ve ÖTV oranlarında yapılan zamlar benzin ve motorin fiyatlarında da değişikliğe neden oluyor.

Son olarak 7 Ekim'de 2 lira 92 kuruş indirim gelen motorin fiyatlarına 17 Ekim'de 2 lira 23 kuruş zam geldi.

Zam sonrasında motorin fiyatları bazı illerde tekrar 40 liranın üzerine çıktı.

Benzine de gece yarısı 1 lira 48 kuruşluk zam geldi.

İstanbul Anadolu Yakası'nda şu anda bir litre benzinin fiyatı 34,94 TL oldu. Ankara'da ise benzinin litre fiyatı 35,59 TL.

Benzine 25 Temmuz'da 2 liralık, 16 Ağustos'ta 1 lira 55 kuruşluk zam daha yapıldı. 31 Ağustos'ta 97 kuruş, 1 Eylül'de 99 kuruş indirim yapılan benzine 14 Eylül'de 1 lira 60 kuruş zam yapıldı. 27 Eylül'de ise 1 lira 90 kuruş indirim yapıldı.

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.