Benfıca'nın Kupa Laneti Sürüyor

Benfıca'nın Kupa Laneti Sürüyor

Yıllar önce vefat eden efsanevi Macar Teknik Adam Bela Gutmann, 1961 ve 1962 yıllarında 2 Şampiyon Kulüpler Kupasını kazandıktan sonra ücretine zam istediği için Benfica'dan kovulmuştu

Yıllar önce vefat eden efsanevi Macar Teknik Adam Bela Gutmann, 1961 ve 1962 yıllarında 2 Şampiyon Kulüpler Kupasını kazandıktan sonra ücretine zam istediği için Benfica'dan kovulmuştu. Gutmann takımdan ayrılırken Benfica'yı lanetleyen şu sözleri sarfetmişti: "Benfica, 100 yıl boyunca Avrupa Kupası kazanamayacak". Macar Teknik Adamın bu sözleri söylemesinin üzerinden tam 52 yıl geçti ve bu zaman boyunca Benfica dün akşam ki UEFA finali dahil 8 Avrupa Kupası finali oynadı ve hiç birinden zafer ile ayrılamadı.

EUSEBİO, LANETİN BİTMESİ İÇİN GUTMANN'NIN MEZARINA ZİYARETE GİTTİ

Portekiz'in ve Benfica'nın efsanevi oyuncularından Eusebio ölmeden önce Benfica'nın üzerinde ki bu laneti kaldırmak için Gutmann'nın Avusturya'da ki mezarını ziyaret etmiş ve lanetin kalkması için dua etmişti. Bununla birlikte Benfica Kulübü geçtiğimiz şubat ayında maçlarını oynadığı Estadio Da Luz'a, Bela Guttmann'ın bir heykelini dikti. Guttmann'ın heykelinin önünde ise şu sözler yer alıyor: "Sadece Benfica'da olanlar kötü şans nedir bilirler... Dünyada bunu daha iyi bilecek bir kulüp yoktur"


Benfica'nın bu kadar uğraşlarına rağmen dün akşam oynanan UEFA Avrupa Ligi final maçında da Sevilla'ya penaltı atışları sonrası kaybetmesi Benfica'nın bu laneti kırma çabalarının bir sonuç vermediği kanıtladı.

3.KEZ KAZANAN SEVILLA TARİHE GEÇTİ

Sevilla ise 3. kez oynadığı UEFA finalini kazanarak hem bu kupayı Liverpool, Juventus ve Inter ile birlikte en çok kazanan kulüpler arasına girdi, hem de oynadığı 3 UEFA Kupası finalini kazanarak hiç kupa kaybetmedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.