'Belediyeleri ele geçirmeye çalışıyorlar'

'Belediyeleri ele geçirmeye çalışıyorlar'

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, KJA ve DBP Yerel Yönetimlere yönelik baskın ve gözaltılarla belediyelerin ele geçirilmeye çalışıldığını söyledi.

Diyarbakır’da Kongreya Jinen Azad (Özgür Kadın Kongresi – KJA) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Yerel Yönetimlere ve evlere düzenlenen operasyonlarda çok sayıda ismin gözaltına alınmasıyla ilgili konuşan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, belediyelerin ele geçirilmeye çalışıldığını söyledi.

DBP Genel Merkez Danışma Bürosu’ndaki basın toplantısında konuşan Yüksek, “AKP’nin darbe girişimi içinde olduğunu” savunurken, operasyonun amacının da DBP’yi çalışamaz hale getirmek olduğunu ifade etti ve Yerel Yönetimler Komisyonu üyelerinin gözaltına alınmasının da buna işaret ettiğini vurguladı.

AK Parti’nin seçimle kazanamadığı belediyeleri ele geçirmek amacıyla bu operasyonları düzenlediğini savunan Yüksek, bu yöntemin daha önce denendiğini söyledi ve “Arkadaşlarımızı 2009’da da cezaevine attılar. O zaman yıldıramadınız şimdi de yıldıramazsınız. Öldürerek, korkutarak ve zindanlara atarak bu sorunu ortadan kaldıramazsınız,” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.