Belediye personeline iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi.

Belediye personeline iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi.

Yüksekova Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen seminerde, belediyenin ağır ve tehlikeli iş kollarında çalışan personele iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi.

YÜKSEKOVA - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 28548 sayılı resmi gazetede yayınlanan Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri Usul ve Esaslarına dair yönetmeliğe uygun olarak iki birim çalışanlarına yönelik iş güvenliği ve sağlığı eğitimi verildi. Seminerde, personelin sağlıklı ve güvenli bir şekilde çalışabilmesi için uyması gereken kurallar ve olası durumlarda yasal hakları anlatıldı.  

Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı Araç Sevk ve Bakım Amirliği ile İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde görev yapan personel İş Sağlığı ve Güvenliği  konusunda bilgilendirildi. Yüksekova Belediyesi Araç Sevk ve Bakım Amirliği binasında düzenlenen eğitimde  iş sağlığı ve güvenliği konusunda sunum yapan İş Güvenliği Uzmanı İzzettin Ölmez İle İşyeri Hekimi Mehmet Halhallı, mevzuatlar, kanun, tüzük, yönetmelikler ve uygulamaları  hakkında bilgi verdi.

Ölmez, kazaların alınacak önlemlerle engellenebileceğine işaret etti. İşveren ve işçinin sorumluluklarını da anlatan Ölmez, kişisel donanım koruyucuları hakkında detaylı bilgiler verdi. Eğitim, soru cevap kısmıyla sona erdi.

"Bizim için önemli olan çalışanlarımızın can güvenliği"

Belediye olarak dönem dönem bu tür eğitimlerin olacağını kaydeden Yüksekova Belediye Başkanı Adile Kozay, “Çalışan personelimizin sağlığını ve güvenliliğini düşünmek en büyük sorumluluğumuzdur” dedi.

Kozay, personelden bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonrada iş sağlığı ve güvenliğine dikkat etmelerini istedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.