Belediye heyeti çalışmaları denetledi

Belediye heyeti çalışmaları denetledi

Hakkari Belediyesi Eş Başkanvekilleri Fatma Yıldız ve Şaban Alkan belediye çalışmalarını denetledi.

HAKKARİ- Hakkari Belediyesi Eş Başkanvekilleri Fatma Yıldız, Şaban Alkan beraberindeki heyet, kent genelinde devam eden ve tamamlanan alt yapı çalışmalarını denetledi. Yıldız ve Alkan ile beraberindeki heyet, Yeni Mahalle’de başlatılmış olan kanalizasyon çalışmalarını, Gazi Mahallesi, Bulak Mahallesi ve Kıran Mahallesinde tamamlanan ve devam eden istinat duvar çalışmalarını yerinde inceledi.

KANAT: ‘HAKKARİ’NİN ÖNEMLİ ALT YAPI SORUNLARINI ÇÖZÜYORUZ’

Gerçekleştirilen denetimlerde belediye çalışmalarına ilişkin bilgiler veren Belediye Eş Başkan Yardımcısı Behçet Kanat bir açıklamada bulunarak, “Hakkari Belediyesi olarak kentin en önemli sorunları olan; içme suyu, kanalizasyon, yağmursuyu ve drenaj hattı gibi alt yapı sorunlarının çözülmesi için çalışıyoruz. Alt yapı çalışmalarımız kentin her bir yanı sarmış durumda.  Sümbül Mahallesinde başlatmış olduğumuz kanalizasyon, yağmursuyu ve drenaj çalışmalarımızın ikinci bir ayağını Yeni Mahalle’de başlattık. Yani bu çalışmalarımızı şehrin güney ve kuzeyinde başlatarak projenin hızlı bir şekilde ilerlemesini sağlayacağız. Ayrıca geçen sene yaptığımız 25 bin metreküp istinat duvarı ihalesi kapsamında, kentte acil ihtiyaç duyulan bölgelere ve çökme tehlikesi bulunan yerlere istinat duvarları inşa ettik. Bu duvar çalışmaları geçen seneyle birlikte Merzan, Bağlar, Biçer, Medrese, Sümbül, Berçelan ve Kıran Mahallerinde tamamladı. Şuanda Bulak Mahallesinde yeni bir duvar çalışması başlatmış bulunuyoruz. Tabi belediye olarak kentin alt yapı sorunlarını çözmeden üst yapıyı yapamayız. Fakat kentin ihtiyaç duyduğu belediye hizmetlerini yerine getirme hususunda elimizden gelen gayreti sarf ettiğimizi belirterek, bu konuda halkımızdan da gerekli duyarlılığı göstermelerini istiyorum. Ayrıca şuan yapılan çalışmalar nedeniyle de halkımıza vermiş olduğumuz rahatsızlıktan ötürü belediye adına özür diliyor, çalışmaların en kısa sürede tamamlanması için gayretle çalıştığımızı belirtmek istiyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.