Belediye Eşbaşkanı gözaltına alındı

Belediye Eşbaşkanı gözaltına alındı

Cizre'ye hareket eden heyette yer alan Çınar Belediye Eşbaşkanı Rukiye Eryılmaz, aracında Heviye Jine Dergi'sinin bulunması üzerine gözaltına alındı.

Cizre'de hayatını kaybeden Halk Meclisi Eşbaşkanı Asya Yüksel için Uludere ilçesinde kurulan taziyeye katılmak isteyen ve aralarında HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile HDP'li kadın vekillerin bulunduğu heyet, Cizre'nin (Kasrik) Beldesi'nde önce askerler tarafından "Yolda mayın var. Arama tarama yapılıyor" gerekçesiyle engellendi. Daha sonra Şırnak Valiliği talimatıyla gidişleri engellenen kadınlar, uygulamaya oturma eylemi yaparak tepki gösterdi.

Zaman zaman askeri yetkililerle gerginlik yaşanan oturma eyleminin ardından kadınlar, Cizre'ye hareket etti. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, milletvekilleri Selma Irmak ve Gülser Yıldırım, HDP Cizre İlçe Örgütü binasına dönerken, heyette yer alan diğer kadınlar ilçe girişinde engellenerek girişlerine izin verilmedi.

Bu esnada heyette yer alan Çınar Belediye Eşbaşkanı Rukiye Eryılmaz, aracında Heviya Jine Dergisi bulunduğu gerekçesi ile gözaltına alındı. Eryılmaz, sağlık kontrolü için Cizre Devlet Hastanesi'ne götürülürken, heyet ilçeye giriş yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.