Belediye Eşbaşkanı görevden uzaklaştırıldı

Belediye Eşbaşkanı görevden uzaklaştırıldı

İçişleri Bakanlığı, DBP'li Eruh Belediye Eşbaşkanı Eda Kilis ile Belediye Meclis Üyesi Salih Özer’i, katıldıkları açıklamalar nedeniyle haklarında açılan davaları gerekçe göstererek, görevden uzaklaştırdı.

İçişleri Bakanlığı Siirt'in DBP'li Eruh Belediyesi Eşbaşkanı Eda Kilis ve Belediye Meclis Üyesi Salih Özer’i görevinden uzaklaştırdı. Belediye Eşbaşkanı Kilis’e, “örgüt üyeliği”, “örgüt propagandası” ve “kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılma” gerekçesiyle verilen 2 yıl 1 ay hapis cezasının daha temyizdeyken kararın verilmesi dikkat çekti. Meclis üyesi Özer hakkında ise “kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşe katılma” iddiasıyla Eruh Ağır Ceza Mahkemesi’nce açılan dava halen sürüyor. 

Siirt Valiliği belediye başkanvekili seçimi için 1 Temmuz’a kadar zaman verdi. Valilik, meclis toplantısının yeri ve saatinin de kaymakamlığa bildirilmesini istedi.

Eruh Belediyesi Eşbaşkanı Hüseyin Kılıç da "özyönetim" ilanına katıldığı gerekçesiyle mahkeme kararıyla ev hapsinde tutuluyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.