Belçika'da nükleer saldırı şüphesi

Belçika'da nükleer saldırı şüphesi

Belçika'da Brüksel saldırılarının ardından boşaltılan Tihange nükleer santralindeki bir güvenlik görevlisinin silahla vurularak öldürüldüğü belirlendi.

Brüksel'deki intihar saldırılarını gerçekleştiren el Bakraoui kardeşlerin, Belçika'daki nükleer santrallere saldırmayı planladığı ortaya çıkarıldı. Belçika'da yayımlanan Derniere Heure gazetesinin haberine göre, cinayet Brüksel'e 50 kilometre uzaklıktaki Charleroi'de meydana geldi.

Perşembe akşamı köpeğini dolaştırmaya çıkan Tihange nükleer santralinin güvenlik görevlisi, silahla vurularak öldürüldü.

Saldırı sonrası güvenlik görevlisinin giriş kartı da çalındı.

Gizli kamera yerleştirildi

Aynı gazeteye göre, Brüksel Zaventem Havaalanı'nda intihar saldırısı gerçekleştiren Brahim ve Khalid el Bakraoui kardeşler, Belçika'daki nükleer santrallere saldırı hazırlığındaydı.

El Bakraoui kardeşler bu amaçla Belçika Ulusal Nükleer Araştırma Programı Başkanı'nın evine gizli kamera yerleştirdi.

Nükleer tesislerden sorumlu yetkilinin günlük yaşamına ilişkin saatlerce görüntü kaydedildi.

Bu görüntüler, el Bakraoui kardeşlerle aynı terör hücresine mensup Muhammed Bakkali'nin saklandığı apartman dairesine yapılan operasyonda ele geçirildi.

Ancak Paris saldırılarının zanlısı Salah Abdeslam'ın yakalanması nedeniyle el Bakraoui kardeşlerin saldırı planını erkene alarak Zaventem Havaalanı ile Maalbeek Metro İstasyonu'nu hedef aldıkları belirtiliyor.

Belçika'daki nükleer santrallerde alarm en üst düzeye çıkarıldı. Brüksel'deki saldırıların ardında da Doel ve Tihange nükleer santralleri boşaltıldı.

Geçen hafta da her iki nükleer tesiste askerler görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.