Belçika’da Kürt bakan Zuhal Demir’e tehdit

Belçika’da Kürt bakan Zuhal Demir’e tehdit

Belçika’da Flaman Bölgesi'nin Çevre ve Adalet Bakanı Zuhal Demir sosyal medya ve mail adresi üzerinden tehditler ve hakaretlere maruz kaldı.

Limburg Savcılığı, Kürt Bakan Zuhal Demir’e yönelik tehditlerle ilgili soruşturma başlattı.

Demir geçtiğimiz hafta sosyal medya hesabı üzerinden Diyanet’i Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘uzun kolu’ olarak tanımlamış ve Belçikalı Türkleri bu sayede kontrol ettiğini belirtmişti. Camilerin mali ve ideolojik olarak bağımsız olmaları gerektiğini ifade eden Demir, aksi takdirde Belçika’da meşruiyetlerini kaybedebileceklerini söylemişti. 

Demir’e yönelik tehdit mesajlarının bu açıklamaları ile ilgili olduğu iddia ediliyor.

E-postayı gönderen kişi, Demir’in ev adresini bildiğini belirterek ‘susmazsan seni nerede bulacağımı biliyorum’ şeklinde ifadeler kullandı. Polis maili gönderen kişinin kimliği ve adresini tespit etmeye çalışıyor, Demir'in etrafındaki güvenlik ise üst düzeye çıkarıldı. 

Dersimli maden işçisi bir babanın üçüncü çocuğu olan Zuhal Demir, 12 Mart 1980'de Belçika'nın Genk kentinde dünyaya geldi. Leuven Üniversitesi'nde hukuk öğrenimi gören Demir, 2001 yılında milletvekili olarak Belçika Federal Meclisi'ne girdi.  Demir, daha önce  Belçika’da Yoksulluğu Azaltma, Eşit Fırsatlar, Engelliler, Kentsel Politika ve Bilimsel Politika Bakanlığı yapmıştı.

Kürt politikacı, daha önce de ölümle tehdit edilmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.