'Belçika-İrlanda maçında saldırı planlayan 12 kişi gözaltında'

'Belçika-İrlanda maçında saldırı planlayan 12 kişi gözaltında'

Brüksel'de bugün oynanacak Belçika-İrlanda Avrupa Şampiyonası maçı sırasında saldırı yapmayı planladıkları belirtilen 12 kişi gözaltına alındı.

Belçika Başbakanı ile 3 bakan ve yakınları da, Suriye'den dönen cihatçıların saldırı tehdidi üzerine sıkı korumaya alındı.

Flaman yayın kuruluşu VTM'nin haberine göre, Belçika-İrlanda maçının oynandığı saatlerde saldırı yapılacağı bilgisi üzerine, acil operasyon kararı alındı.

Belçika polisi, Cuma gecesi Brüksel yakınlarındaki 16 belediye sınırları içinde 40 ayrı noktaya eş zamanlı baskın düzenledi. Baskınlarda saldırı hazırlığı içinde oldukları belirtilen 12 kişi gözaltına alındı.

Polisin 150 garajda yaptığı aramalarda ise, silah ve patlayıcı bulunamadı. Belçika basınına göre, gözaltına alınan kişilerin, 22 Mart'taki Brüksel saldırılarını gerçekleştiren el Bakroui kardeşler ve Muhammed Abrin ile de ilişkileri bulunuyor.

Savcılık, bu kişilerin 32 kişinin öldüğü saldırılarda rolü bulunup bulunmadığını da araştırıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.