Bekir Bozdağ: OHAL tezkeresi Meclis'e gönderildi

Bekir Bozdağ: OHAL tezkeresi Meclis'e gönderildi

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısında OHAL'in uzatılmasına karar verildiğini açıkladı. Bozdağ, tezkerenin TBMM'ye gönderildiğini belirtti.

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantının ardından açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK) OHAL’in uzatılması için aldığı tavsiye kararının hükümet tarafından kabul edildiğini söyledi.

OHAL tezkeresinin, TBMM Başkanlığına gönderildiğini aktaran Bozdağ, tezkerenin kabul edilmesinin ardından OHAL’in uzatılacağını belirtti.

‘TÜRKİYE ATILACAK ADIMLAR KONUSUNDA KARARLIDIR’

Afrin’e askeri harekat yapılıp yapılmayacağı sorulan Bozdağ, “Bölgede bir terör koridoru oluşturulması hem de koridorun güvenliği için terörist bir ordunun oluşturulması ve bu oluşumun desteklenmesi Türkiye’nin toprak ve sınır güvenliği bakımından açık bir tehdittir. Kimse Türkiye’nin daha fazla sabır göstermesini beklemesin. Türkiye atılacak adımlarda kararlıdır. Türkiye’nin kimseden icazet almaya ihtiyacı yoktur” dedi.

‘ABD’NİN YAPTIĞI KABUL EDİLEMEZ’

YPG’ye yapılan silah yardımı nedeniyle ABD’ye tepki gösteren Bekir Bozdağ, “ABD’nin açıklamaları ile sahada yaptıkları farklı oldu. ABD’nin yaptıklarının müttefiklikle alakası yoktur. NATO’da müttefikimiz olan ABD’nin, bize karşı bir terör örgütüne destek vermesi kabul edilebilir mi? Kabul de edilemez izah da edilemez. ABD’yle de Rusya ile de istişareler devam ediliyor” diye konuştu. Bozdağ’ın açıklamasından satır başları şöyle:

‘DEAŞ’LA EN ETKİN MÜCADELE EDEN ÜLKE TÜRKİYE’

“DEAŞ’la en etkili ve kararlı mücadele eden tek ülke vardır, o da Türkiye’dir. Rakka’da DEAŞ’le YPG anlaştı, bir koridor açıldı ve DEAŞ’li teröristler buradan çıkarıldı. Bu teröristlerin nereye gittiği de belli değil. Bu samimi bir mücadele değil. DEAŞ bahane edilmek suretiyle bölgede siyasi planlar uygulanıyor.”‘

“Bölgede bir terör koridoru oluşturulması hem de koridorun güvenliği için terörist bir ordunun oluşturulması ve bu oluşumun desteklenmesi Türkiye’nin toprak ve sınır güvenliği bakımından açık bir tehdittir. Bizim dediklerimiz yapılmadığı takdirde, kendi hukukumuzu uygulamak için gereken adımlar atılacak. Bu ne zaman olacak, Cumhurbaşkanımız bir geceden ansızın girebiliriz demişti. Bunun ne zaman başlayacağı, nereden başlayacağı önceden açıklanmaz.”

‘CHP BEDELİNİ SANIKTA ÖDEYECEK’

“(Canan Kaftancıoğlu’nun CHP İstanbul İl Başkanı seçilmesi hakkındaki soru üzerine) Devletine seri katil diyen, milli ve manevi değerle kavgalı olan, tarihimize hakaret eden marjinal zihniyete sahip birinin seçilmesi olması manidardır. Anlaşılır değil. CHP marjinal zihniyete sahip, terör örgütüne müzahir bir anlayışa  Buna en büyük itirazı CHP’ye gönül veren yurttaşlarımızın yaptığını, yapacağını görüyorum. CHP, devletine seri katil diyen birini il başkanı yapmanın bedelini sandıkta ödeyecektir.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.