BEDAŞ işçilerinden yürüyüş

BEDAŞ işçilerinden yürüyüş

DİSK'e bağlı Enerji-Sen üyeleri yaptıkları yürüyüşle BEDAŞ'ta yaşanan işçi kıyımlarını ve Artvin Cerrrattepe'de yapılacak madeni protesto etti. 

İSTANBUL - DİSK'e bağlı Enerji-Sen üyeleri, BEDAŞ'taki işçi kıyımı ve Cengiz Limak Holding'in (CML) Artvin Cerrattepe'deki maden projesini protesto etmek amacıyla Talimhane'de bulunan Simit Sarayı önünde bir araya gelerek, Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş'ye (BEDAŞ) kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Karadeniz Bölgesi'ne özgü tulumun eşliğinde müziklerin çalındığı yürüyüşte, işçiler üzerine "Madene hayır" yazılı tişörtler giydi.

"Cerattepe'de doğama BEDAŞ'ta işime dokunma", "Doğanın talanına, madenci yalanına, Artvin'in düşmanına dur de" pankartlarının açıldığı eylemde, sık sık "Direne direne kazanacağız", "Katil Cengiz Artvin'den defol" sloganları atıldı.

Sloganlar eşliğinde BEDAŞ önüne varan kitleye destek veren Enerji Sen Genel Sekreteri Süleyman Keskin, yaptığı konuşmada, Kürtlerin, Lazların tüm halkların faşizme karşı yaşamı savunmak için direndiğini söyleyerek, "Ezip geçeriz dediler ama yapamadılar. Cerrattepe halkı etiyle kanıyla direniyor. Bu direnişle yaşam kazanacak" diye konuştu.

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ise, Gezi direnişine vurgu yaparak, "Haziran isyanında açan çiçek var olmaya devam ediyor" dedi.

Çerkezoğlu, "Çoluğu çocuğuyla ekmeği için direnenlere Cerrattepe'de geceyi ışığa çevirenlere selam olsun. Doğasına, suyuna, havasına sahip çıkan Artvin halkına sizin biber gazınız yetmez" dedi.

Burada kitle adına basın açıklamasını Enerji-Sen üyesi Uğurcan Özgül okudu.

Özgül, Uludağ EDAŞ, Akdeniz EDAŞ, Çamlıbel EDAŞ başta olmak üzere birçok şirkette binden fazla işçinin işine son verildiğini söyledi.

BEDAŞ'ta ise taşeron şirketlerin sözleşmelerinin yenilenmediğini ve onlarca işçinin işten çıkarıldığını belirten Özgül, "Buradan bir kez daha soruyoruz; BEDAŞ'ın yaptığı işte azalma olmamasına rağmen işçi sayısı neden azalıyor?" diye sordu. Doğasına sahip çıkan Artvin Cerrattepe'deki halkın direnişinin yanında olduklarını söyleyen Özgül, "Buradan bir kez daha sesleniyoruz. Cerrattepe başta olmak üzere çevre ve doğa katliamına yol açacak tüm çalışmaları derhal durdurun" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.