BDP'liler 19 Mayıs'ta valiliğe yürüyecek!

BDP'liler 19 Mayıs'ta valiliğe yürüyecek!

BDP Hakkari il örgütü Meskan Dağı ve kentin değişik bölgelerinde yapılacak karakol ve bölgede devam eden operasyonları protesto etmek için 19 Mayıs’ta Hakkari Valiliğine yürüyüş yapılacağını açıkladı.

BDP Hakkari İl Eş Başkanları Av.M.Miraz Çallı ve Mehtap Daşdan Demirer, imzası ile yapılan yazılı açıklamada, demokratik çözüm sürecini bozmayı hedef alan operasyon ve karakol yapımlarına karşı Meskan Dağı’nda BDP öncülüğünde başlatılan eylemlerin devam ettiği vurgulanarak, bir ayı aşkın bir süredir de Hakkari halkı genci, yaşlısı, kadını, erkeği, barış anneleriyle, tüm köyleriyle, tüm kurumlarıyla sürecin Hakkari'de bozulmaması için çaba gösterdiği kaydedildi.

‘Barışa sahip çıkmak için direndik, gaz yedik, askerlerin attığı taşlarla annelerimizin kafası kırıldı’ ifadelerine yer verilen açıklamada, “Devletin hükümetin savaş olan tutkusu nedeniyle bütün çabalara rağmen başarılı olamadık. 13 Mayıs tarihinde çıkan çatışmada bir askerin ağır yaralandığını öğrenmiş bulunmaktayız. Hakkari halkı olarak savaşa karşı yaptığımız tüm uyarılar ve barış talepleri iktidarın gözünden kaçmaktadır. Biz bu nedenle tüm halkımızla beraber 19 Mayıs günü Hakkari Valiliği'ne yapacağımız kitlesel yürüyüşle iktidarın gözüne yürüyüp yine barış diyeceğiz. Yine 'Operasyonlara ve karakollara hayır!' diye haykıracağız. Hangi kesimden, ideolojiden, parti ve anlayıştan olursa olsun herkesi barış için yürümeye davet ediyoruz” denildi.

Aralarında BDP il yöneticileri ve belediye eş başkanları Nurullah Çiftçi ile Dilek Hatipoğlu'nun da buulnduğu BDP'liler çarış merkezinde esnaflara Kürtçe - Türkçe yazılı bildiriler dağıttılar. 

Bildirilerde, "19 Mayıs 2014 günü saat 11.00'de belediye binası önünde bir araya gelerek valiliğe yürüyeceğiz. Tüm halkımızı Meskan'a karakol değil, işçilere sosyal güvence şiarıyla valiliğe yürümeye davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum