Bdp'li başkandan 'Bayrak' Açıklaması

Bdp'li başkandan 'Bayrak' Açıklaması

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Kars İl Başkanı Turgut Taşkıran, Diyarbakır'daki bayrak indirme olayına ilişkin yaptığı açıklamada, Kürtlerin bir milletin bayrağını ayaklar altına alacak kadar onursuz olmadığını söyledi.

Diyarbakır Lice’de yaşanan bayrak olayının ardından BDP Kars İl Başkanlığı önünde toplanan BDP’liler, caddeden yürüyerek At Heykeli önünde açıklama yapmak istedi.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Aydemir, cadde üzerinden yürümelerine izin veremeyeceklerini belirterek BDP’lileri kaldırımdan yürümeye davet etti.

Bunun üzerine yağmur altında Faikbey Caddesi’ne yürüyen BDP’liler, burada basın açıklaması yaptı. Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı Faikbey Caddesi’nde İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak da gelerek gelişmeleri yakından takip etti.

At Heykeli önünde basın açıklamasını okuyan BDP İl Başkanı Turgut Taşkıran, “Yıllardır onurlu mücadelesini veren Kürtler, bir milletin bayrağını ayaklar altına alacak kadar onursuz bir halk değildir. Bizim hiçbir ülkenin bayrağı ile sorunumuz yoktur. Bizim halkımıza dayatılan asimilasyon ve yok etme politikalarını inşa edenlerle sorunumuz vardır. Biz dilimizin ve kimliğimizin mücadelesini vermek için her zaman direnecek ve ezilen bütün halkların yanında olacağız” diye konuştu.

Taşkıran, “Bundan sonra halkımıza dönük yapılacak saldırı ve hakaretlere karşı misli ile cevap verilecek. Ve gereği yapılacaktır. Herkes aklını başına alsın. 1970’leri bir kez daha hatırlatmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yağmur altında yapılan basın açıklamasının ardından BDP’liler Faikbey Caddesi üzerinden sloganlar atarak İl Başkanlığı binasına yürüdü. BDP İl Başkanlığı’na gelen kalabalık buradan sessizce dağıldı.

Öte yandan, sağanak yağmur altında bir vatandaşın tuttuğu şemsiye altında görev yapan gazeteciler ise dikkat çekti.

Bdp'li başkandan 'Bayrak' Açıklaması

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum