BDP'den Soma için genelge

BDP'den Soma için genelge

BDP, Soma'da yaşanan işçi katliamıyla ilgili olarak tüm örgütlerine ve belediyelerine yönelik iki genelge yayımladı.

BDP'den yapılan yazılı açıklamada, Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş imzasıyla gönderilen genelgede, Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan işçi katliamına karşı BDP'nin tepkisini, duyarlılığını ve acılı ailelerle dayanışmasını ortaya koyması için bütün teşkilatlarından çeşitli etkinlikler yapması, kamuoyunu harekete geçirecek demokratik eylem ve etkinliklerde bulunması istendi.  
 
Bu bağlamda tüm il ve ilçe örgütlerinin düzenleyeceği yürüyüş, basın açıklaması gibi eylemlerle katliam kınanacak. Ayrıca kentte bulunan diğer parti ve sendikalarla ortak eylemler gerçekleştirecek.
 
Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Demir Çelik imzalı bir diğer genelgede ise başta BDP'li büyükşehir belediyeleri olmak üzere bütün belediyelerin Soma halkıyla dayanışma içerisinde olması ve Soma Belediyesi ile irtibat sağlayarak gerekli ekip ve teknik desteği sağlaması istendi.
 
Genelge uyarınca 13-20 Mayıs 2014 tarihleri arasında her türlü müzikli etkinlik, konser ve eğlence de yapılmayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.