Bayram'ın ölümü AYM'ye taşındı

Bayram'ın ölümü AYM'ye taşındı

Tarsus'ta polisin müdahalesi sonucu Berdan Irmağı'na düştüğü görgü tanıklarınca ispatlanmasına rağmen soruşturma dosyası kapatılan Rıza Bayram'ın ölümü Anayasa Mahkemesi'ne taşındı.

Mersin'in Tarsus ilçesinde 9 Haziran 2014 tarihinde düzenlenen Lice katliamı protestosuna katıldıktan sonra kaybolan ve 5 gün sonra Berdan Irmağı'nda cenazesi bulunan Rıza Bayram'ın ölümüne ilişkin Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "taksirle öldürme" suçundan yürütülen soruşturmada, "kovuşturmaya yer olmadığına" karar verildi.

Karara itiraz eden Bayram'ın aile avukatı Yılmaz Talay'ın talebi ret edilerek, soruşturma dosyası kapatıldı. Bunun üzerine aile avukatları Talay aracığıyla Anayasa Mahkemesi'ne "adil yargılanma ilkesi ihlal edildiği" gerekçesiyle bireysel başvuruda bulunuldu. 

İspata rağmen etkin soruşturma yok 

Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, eylemin içerisinde bulunan Rıza Bayram'a polislerin müdahlesinin ardından ırmağa düştüğünü ve ölümünün bu şekilde meydana geldiğini ifade eden Talay, bu durumu tanıklarla da ispat edilmesine rağmen etkin bir soruşturmanın yapılmadığını kaydetti.

Rıza Bayram dosyasında gerçek faillerin bulunarak yargılanmasını istediklerini belirten Talay, "Bu dosya ve ölümün de faili meçhule bırakılmamasını istiyoruz" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.