Bayram tatilinin 7 gününde yaşanan kazalarda 55 kişi öldü, 7 bin 331 kişi yaralandı

Bayram tatilinin 7 gününde yaşanan kazalarda 55 kişi öldü, 7 bin 331 kişi yaralandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinin 7 gününde yaşanan trafik kazaları hakkında bilgi verdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinin 7 gününde meydana gelen trafik kazalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bayram tatilinin 7. gününde 664 trafik kazası meydana geldiğini, 349 bin 174 aracın denetlendiğini ve 24 bin 583 araca hız ve radar işlemi, 27 bin 808 araca ise diğer işlemlerin yapıldığını belirtti.

Bayram tatilinin 7 günündeki toplam 4 bin 370 trafik kazasında 55 kişinin hayatını kaybettiğini, 7 bin 331 kişinin yaralandığını kaydeden Yerlikaya, sürücü ve yolculara trafik kurallarına uymaları çağrısında bulundu. Yoğun trafikte aşırı hız yapılmaması, emniyet kemeri takılması ve trafik kurallarına uyulması gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, İçişleri Bakanlığı'nın İstanbul ve Ankara'daki trafik yoğunluğunu azaltmak için kamyon, çekici ve tanker cinsi araçların yarın saat 05.00'ten 15 Nisan Pazartesi saat 05.00'e kadar bu şehirlere girişine izin verilmeyeceğini duyurduğunu hatırlatan Yerlikaya, bazı özel durumlar için istisnai izinlerin olduğunu da belirtti. Yaş sebze/meyve, süt ve süt ürünleri gibi bozulabilir gıdaların taşınması gibi özel durumlar için izinlerin verileceğini aktardı.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.