Baykal'dan Erdoğan'a: Seninle olmuyor

Baykal'dan Erdoğan'a: Seninle olmuyor

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "hayır" toplantısında konuştu. Baykal, "İçinden çıktığı Meclis'i beğenmiyor, 'Bununla olmuyor bu iş' diyor. Bununla olmuyor değil seninle olmuyor seninle" dedi.

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, referandum çalışmaları kapsamında Yenimahalle Belediyesi’nin Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde düzenlediği “hayır” toplantısına katıldı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın açılış konuşmasını yaptığı toplantıya katılım yüksekti. Referandumun bir parti seçimi olmadığının altını çizen Belediye Başkanı Fethi Yaşar, partililiği bir kenara bırakarak bu ülkenin dirliğine, varlığına sahip çıkacaklarını söyledi.

Fethi Yaşar’ın ardından CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal kürsüye çıktı. Bu sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce eyalet sistemiyle ilgili görüşlerini anlattığı video gösterildi. Salonda tepkiyle karşılanan bu videonun bitmesinin ardından Baykal, sözlerine başladı.

‘YETER ARTIK YA YETER’

Devletin, 2010 yılındaki referandumla Fethullah Gülen cemaatine teslim edildiğini söyleyen Baykal, “Onlara sahip çıkan, ‘Ne istediniz de vermedik’ diyen siz değil misiniz? O kararların sonunda Türkiye darbeye maruz kaldı. Yeter artık ya yeter” dedi.

‘YARGI TARAFSIZ DEMEK ALAY ETMEKTİR’

“Deniz Feneri’nin de 17-25 Aralık’ın da hesabı sorulacak” diyen Baykal “Referanduma götürülen anayasa değişikliği teklifinin tek tek maddeleri üzerinde konuştu. Baykal, “En tehlikeli madde Cumhurbaşkanının aynı zamanda iktidarın da başında olmasıdır” dedi.

Parlamenter sisteme dönük eleştirileri yanıtlayan Baykal, “Birileri çıkmış içinden çıktığı Meclis’i beğenmiyor, ‘Bununla olmuyor bu iş’ diyor. Bu bununla olmuyor değil seninle olmuyor seninle” açıklamasını yaptı. Deniz Baykal şöyle devam etti:

“Biz ‘tek adam’ dediğimizde Sayın Cumhurbaşkanı kızıyor, ama biz ‘hakaret olsun’ diye söylemiyoruz bunu. Bu bir gerçek. Kendisini yargılayacak Meclisi kendi oluşturursa sonuç nedir? ‘Yargı sadece bağımsız değil tarafsız’ demeleri bildiğin alay etmektir alay. Sayın cumhurbaşkanı üzülmesin ama bu anayasa tek adam anayasasıdır.”

‘TERÖRİST DİYENİN ALNINI KARIŞLARIM’

“Bu açıklamalara cevap gelmeyecek. Yargının bağımsızlığı, denetimin var olup olmadığı bunlara bir cevap yok, veremeyecekler. Korkutma ve caydırma politikasını güttüler. ‘Hayır demek ağır bir siyasi kimlik kazanmaktır’ dediler. Referandumu milletin önüne getiren sensin iki ihtimal var. Senin getirdiğin yanlış kardeşim. Ben hayır diyorum. Ben hayır dediğim için teröristsin diyenin alnını karışlarım.” (DUVAR)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.