Baydemir için zorla getirme kararı

Baydemir için zorla getirme kararı

Osman Baydemir hakkında 'polise hakaret' iddiası ile 3 sene hapis cezası istendi. Mahkeme Baydemir için zorla getirme kararı çıkardı.

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir hakkında, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde polislere hakaret ettiği iddiasıyla 3 yıla kadar hapis istendi. Mahkeme, Baydemir hakkında ifadesinin alınması için ‘zorla getirilme’ kararı çıkarttı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Baydremir’in, Belediye Başkanı olduğu dönemde, açlık grevine dikkat çekmek için Diyarbakır Valiliği önünde yapılan eylemlerde, polislere hakaret ettiği iddiası ile hapis cezası istendi. İddianamede, Baydemir’in polis memurlarına, “Allah sizin belanızı versin. Allah belanızı versin faşistler. Allah sizi yok etsin. Şerefsizler, alçaklar, faşitler” gibi sözler söyleyerek, hakaret ettiği öne sürüldü. Polis memurları ‘Müşteki’ olarak yer aldı. İddianamede Baydemir’in, ‘Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret’ suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ile cezalandırılması istendi.

ZORLA GETİRME KARARI

Mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede, olayın ardından polislerin tutanak tutarak Baydemir hakkında şikâyetçi oldukları, Osman Baydemir’in Milletvekili seçilmeden önce 2015 yılında soruşturmayı yürüten savcıya verdiği ifadesinde üzerine atılı suçu işlediğini kabul ettiği de ileri sürüldü. İddianameyi kabul eden Diyarbakır 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi, Baydemir’in ifadesinin ikamet ettiği Ankara’da talimat ile alınması için Ankara 15’inci Asliye Ceza Mahkemesi’ne yazı gönderdiği, 2 Şubat’ta Ankara’da görülen talimat duruşmasına katılmayan Baydemir hakkında ifadesinin alınması için ‘zorla getirme’ kararı çıkardığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.