Baydemir: Morgda Cenazeler Üst Üste Konulmuş

Baydemir: Morgda Cenazeler Üst Üste Konulmuş

Cizre ve Silopi'de cenazelerin morgda yer kalmadığı için üst üste konulduğunu belirten Osman Baydemir, "Defin edilmeleri için yasağın sona ermesi gerek" dedi.

HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir, Şırnak'ın Cizre ile Silopi İlçesi'nde hayatını kaybedenlerin cenazelerinin kaldırıldığı 6 kişilik Şırnak Devlet Hastanesi morgunda yer kalmadığı için cenazelerin üst üste olduğu; bir kısmının ise hastanenin yemekhanesindeki soğuk hava deposuna konulduğunu söyledi.

"SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ KALDIRILMASI GEREKİYOR"

Baydemir, "Hastanenin yemekhane deposuna konulan cenazeler kokmaya başladı. Bu cenazelerin defin edilmesi için sokağa çıkma yasağının hemen kaldırılması gerekiyor." dedi.

Osman Baydemir, cenazelerin konulması için 2 soğuk hava deposu görevi gören soğutucu temin edip hastanenin bahçesine getirdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu: "Ancak, cenazelerin bu soğutuculara konulması konusunda hastane ve savcılık topu birbirine atıyor. Savcılık, yetkileri olmadığını bunun hastanede tarafından uygun görülmesi halinde yapılabileceğini belirtiyor. Hastane yönetimi ise, böyle bir şey yapmaları halinde savcılığın haklarında soruşturma açabileceğini söyleyerek yazılı talimat istiyor. Bizim burada valilik, hastane ve savcılık arasında görüşmelerimiz sürüyor. Burada yaşananlardan dolayı bir korku atmosferi yaşanıyor. Bu cenazelerin bir an önce defin edilmesi gerekiyor bunun içinde her iki ilçede ilan edilen sokağa çıkma yasaklarının kalkması gerekiyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.