Baydemir'den Yüksekova ve Cizre için referandum çağrısı

Baydemir'den Yüksekova ve Cizre için referandum çağrısı

Siyasi partiler grup toplantılarını gerçekleştirdi. HDP'nin grup toplantısında hakkında yakalama kararı çıkarılan Osman Baydemir konuştu.

HDP grup toplantısında hakkında yakalama kararı çıkarılan HDP Sözcüsü Osman Baydemir konuştu.

Mahkemenin verdiği yakalama kararına tepki gösteren Baydemir şöyle dedi: “Yakalama kararı için ortada kaçan biri olması lazım . Siyaset faaliyeti yürütüyorum. Söylediğim her sözün arkasındayım. Dolayısıyla ortada bir kaçma yok bu kararın takdirini insanlara bırakıyorum. 4 kasımda tutuklanan arkadaşlarımızın duruşu neyse Osman Baydemir’in duruşu da odur. Ben burdayım faaliyetlerimi sürdürüyorum ve sürdürmeye de devam edeceğim. Bir ülkede yargı olmazsa o ülkede maya yok demektir. Biz mahkemelere karşı değiliz. Bugün yargı adalet dağıtmıyor maalesef tuzun kokmuş halidir. Bu sorunu çözmenin yegane adresi kaldı Anayasa Mahkemesi (AYM). Bir an önce karar vermekle mükelleftir Anayasa Mahkemesi.
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin de tespitini açıklaması gerekmektedir.”

‘FETÖ İLE İŞBİRLİĞİ FEZLEKELERLE SÜRÜYOR’

HDP’nin tüm inançların sesi olacağını belirten Baydemir, şöyle dedi:  “En büyük esaret insanın nefsinin esiri olmasıdır, kinine esir olmasıdır. Nefse karşı direnme ayı bütün inananlara kutlu olsun. And olsun ki HDP var oldukça bütün inançların sesi olmaya devam edecektir. Yezidlere karşı mücadelenin adresi HDP olacaktır” dedi.

Meclis’te kurulan 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nun hazırladığı taslak raporuna değinen Baydemir, şunları kaydedtti: “Darbeyi Araştırma Komisyonu 141 kişinin beyanına başvurdu. Ama esas başvurulması gereken Cumhurbaşkanı’nın beyanına başvurmadı. Bu rapor darbeyi saklama, AKP’yi aklama raporudur. FETÖ’cü dediğiniz savcının fezlekesi ile Yüksekdağ’ı Demirtaş’ı tutukluyorsunuz. FETÖ ile iş birliğiniz bu fezlekelerle sürüyor” dedi.

‘KÜRT HALKI SENİN KAYYUMUNU İSTEMİYOR’

Baydemir, belediyelere kayyım atanmasına da seçim çağrısı yaparak tepki gösterdi. HDP Sözcüsü şöyle dedi: “Ne diyor Cumhurbaşkanı her fırsatta millet iradesi. İyi de 85 belediye başkanı neden cezaevinde? Eğer milletin iradesiyse, neden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini senin atadığın kayyum yönetiyor? Eğer milletin iradesiyse referandum açık şekilde ortaya koydu, Kürt halkı senin kayyumunu istemiyor. Ben buradan bir kez daha, şu anda Bitlis’te belediye Eş Başkanı Hüseyin Olan, Elazığ’da tek kişilik hücrede. Milletin iradesi Elazığ cezaevinde tek kişilik hücrede. Hodri meydan hemen yarın bütün belediyelerde seçime gidelim. Halk seni mi tercih ediyor, kendi iradesini mi? Hodri meydan, açığa çıksın.

‘KUR SANDIĞI CİZRE’YE YÜKSEKOVA’YA

Erdoğan’ın Yüksekova ve Cizre’nin il yapılacağnı açıklamasına da tepki gösteren Baydemir, şöyle dedi: “Ne diyor ben iyi belediyeciym diyor, Şırnak’ı ilçe Cizre’yi il yapacak. Hakkari’yi ilçe Gever’i Yüksekova’yı ilçe yapacak. Bu ülkede il olma hakkını pek çok ilçe elde etmiş durumda. Bunlardan birisi de Cizre ve Yüksekova. Bunlardan bir tanesi de mesela Siverek niye olmasın? Sen bir ilin ilçeye dönüşmesi yetkisini kendinde göremezsin. Milletin iradesine saygın varsa kur sandığı Cizre’ye Hakkari’ye Yüksekova’ya, Şırnak’a. Şırnak halkı ne derse, Hakkari halkı ne derse başımız gözümüz üzerine kabuldür.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.