Baydemir, cinsel istismar iddiasını sordu

Baydemir, cinsel istismar iddiasını sordu

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’ye bir soru önergesi vererek Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yanıtlanmasını istedi.

Milletvekili Baydemir, “Karaman ilinde Ensar Vakfı yurtları ve KAİMDER (Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği) yurtlarında, iki sene boyunca cinsel istismara uğrayan en az 10 çocuğa dair basında yer alan haberler kamuoyunda ciddi kaygılar yaratmıştır. Konu hakkında hazırlanan ve basına da yansıyan iddianamede bahsi geçen, ulusal çapta birçok şubesi bulunan Ensar Vakfı ve Türkiye çapında birçok ilde bulunan İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Dernekleri'nin faaliyetlerine dair kamuoyunun aydınlatılması zaruridir.” Dedi.

Milletvekili Baydemir bu bağlamda şu soruları yöneltti;

Bu gerekçelerle;

1-Karaman ili gibi ülke çapında birçok ilde şubeleri bulunan Ensar vakfı ulusal ve uluslararası hangi kurum ve kuruluşlardan maddi destek almaktadır?

2-Vakfın ülke çapında ve başka ülkelerde kaç yurdu bulunmaktadır? Bu yurtlar hangi yasal düzenleme ile çalışmalarına başlamıştır?

3-Vakfın yurtlarında kalan çocukların yaş aralığı nedir? Bunun yasal mevzuattaki dayanağı nedir?

4-Yurtlarda gönüllü ve/veya maaşlı olarak çalışan kişilerin seçimi nasıl yapılmaktadır? Hangi kriterler aranmaktadır?

5-Ensar Vakfı Karaman şubesi ve cinsel istismar olayının vuku bulduğu yurt en son hangi tarihte denetlenmiştir? Denetimler hangi kurum tarafından yapılmaktadır?

6-Bahsi geçen yurtlarda şuana kadar kaç cinsel taciz, tecavüz şikayeti olmuştur? Bunların kaçı adliyeye intikal etmiştir? İdari sonuçları ne olmuştur?

7-KAİMDER gibi İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneklerine bağlı Türkiye çapında kaç yurt bulunmaktadır? Bu yurtlarda kalan çocukların yaş aralığı nedir? Hangi yasal dayanağa göre yurtlara yerleştirmeler gerçekleşmektedir?

8-Bu derneklere bağlı yurtlarda çalışan maaşlı ve/veya gönüllü kişiler nasıl seçilmektedir?

9-Karaman İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği ve cinsel istismar olaylarının vuku bulduğu yurt en son hangi tarihte denetlenmiştir? Hangi kurum tarafından denetim gerçekleştirilmektedir?

10-Bahsi geçen İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği yurtlarında şuana kadar kaç cinsel taciz, tecavüz şikayeti olmuştur? Bunların kaçı adliyeye intikal etmiştir? İdari sonuçları ne olmuştur?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.