Baydemir: Bugünün Nemrutları kendi zulümlerinde boğulacak

Baydemir: Bugünün Nemrutları kendi zulümlerinde boğulacak

HDP Milletvekili Osman Baydemir, "Nasıl Saddam kendi zulmünün kurbanı olduysa, nasıl ki Dehaklar, Firavunlar kendi zulümlerinin içinde boğulmuşlarsa, bugünün Dehakları, Nemrutları da kendi zulümlerinin kurbanı olacaktır" dedi.

Şırnak'ta sokağa çıkma yasağı 54'üncü gününde devam ederken, evlerini terk etmek zorunda kalıp Kumçatı Beldesi'ne bağlı İkizce ve Avgamasiya köyünde kurdukları çadırlarda yaşamlarını sürdüren halkı HDP'li bir grup milletvekili ziyaret etti. HDP Milletvekilleri Osman Baydemir, Ahmet Yıldırım, Bedia Özgökçe ve Leyla Birlik çadırlarda kalan yurttaşları tek tek gezerek sorunlarını dinledi, dertleşti. 

Çadır ziyaretleri esnasında HDP Milletvekilleri adına konuşan Osman Baydemir, "Halkımız şunu iyi bilmeli ki her nerede, dünyanın neresinde zulüm varsa, bu zulmün karşısında da direniş vardır. Bugüne kadar hiç bir zalimin zulmü sonuna kadar devam etmemiştir. Günü gelmiştir ki zalimler kendi zulümlerinin kurbanı olmuştur. Nasıl Saddam kendi zulmün kurbanı oldu, nasıl ki Dehaklar, Firavunlar kendi zulümlerinin içinde boğulmuştur, bugünün Dehakları, Nemrutları da kendi zulümlerinin kurbanı olacaktır" diye konuştu.

Baydemir, söyle devam etti: "Şırnak halkı bu zor şartlarda yaşamını sürdürme mücadelesi veriyor. Şırnak halkın bizden talep ve istekleri ne olursa yerine getireceğiz ve onların birer hizmetçisi olacağız. Geleceğimizin teminatı olan çocukların, bu zulme karşı mücadele eden annelerimizin hizmetinde olacağız. Ortadoğu'da bu güne kadar gelişen insanlık, savaş politikaları ile parçalanmıştır. Ancak biz buna karşı umudumuzu yetirmeyeceğiz. Biz aydınlık günler için umudumuzu yetirmeden insanlığı inşa etmeye devam edeceğiz. Bu halkın mücadelesi Botan topraklarından zulmü yok edecektir. Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz." 

Yapılan açıklamanın ardından HDP'li vekiller, çadırları gezerek halkı dinlemeye devam etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.