Batman'ın 3 ilçesinde 'yasaklı bölge' ilanı

Batman'ın 3 ilçesinde 'yasaklı bölge' ilanı

Batman Valiliği, Sason, Kozluk ve Hasankeyf ilçelerinde birçok bölgeyi "Geçici güvenlik bölgesi" olarak 10 ay yasakladı.

Batman Valiliği Eylül 2015 tarihinden 6 Mart 2016 tarihine bir çok bölgeyi "Geçici güvenlik bölgesi" olarak yasaklamıştı. Batman valiliği açıklamada Kozluk, Sason ve Hasankeyf ilçelerin bir çok dağlık ve kırsal alanını "Özel güvenlik bölgesi" ilan etti. 1 Mart'ta başlayan yasaklı alanlar 31 Aralık 2016 tarihine devam edileceği belirtildi.

Batman Valiliği tarafından ilan edilen yasaklı bölgeler şöyle: "A- Sason ve Kozluk İlçelerinde; 1- Kuzeyde; Domuz Tepe, Harabeler Kuzeydoğusu,Kilimli Mah. Kuzeyi, 2- Doğuda; İsimsiz Tepe, Göderin Tepe, Acı Tepe 400 metre Doğusu, 3- Güneyde; Kevregevr Tepe, BağnaveTepe, 4- Batıda; Haleş Tepe, 872 Rk. Tepe arasında kalan arazi kesimi,

B- Hasankeyf İlçesinde; 1- Kuzeyde; Çatalsu Mahallesi, Guharadeziye Sırtlarının 500 metre Kuzey doğusu, 2- Doğuda; Çina Tepe, Koyunlu Mahallesi, Diyar Tepe, Kubaalo Tepe, İsimsiz Tepe, Girkevbevut Tepe, 3- Güneyde; Beltagruvar Tepe, Çaymavan Tepe, Poyraz Tepe, 4- Batıda; Kelemahmuke Sırtı, Guharaamir Tepe, Nöbet Tepe arasında kalan arazi kesimlerinde Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi İlan edilmiştir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.