Batman'dan 17 Ülkeye Halı İhraç Ediliyor

Batman'dan 17 Ülkeye Halı İhraç Ediliyor

Batman’da 15 yıldır faaliyet gösteren Mir halı, Türkiye’nin 81 ili ve Ortadoğu’ya halı ihracatı yapıyor.

BATMAN -  23 bin metrekare üzerinde kurulan ve yüzden fazla çalışanı bulunan Mir halı fabrikası, dört makineyle günde üç bin metrekare halı üretimi yapıyor. Üretilen halıları Türkiye ve dünyanın birçok ülkesine gönderen Mir halı, zoru başararak son 4 yıldan beri Çin'e de halı ihracatı yapmaya başladı. Mir Halı Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, aynı zamanda Pazarlama ve Tanıtım Sorumlusu Hüseyin Çınar, fabrikanın kurulduğu günden bugüne hep yenilikler yaparak adımlar attığını, yıllarca bu sektörde mücadele ettiklerini ve bugün hak ettiği yere geldiklerini söyledi.

Türkiye’nin 81 vilayetinde 800’e yakın bayiye hizmet verdiklerini söyleyen Hüseyin Çınar, “Mir halı 16 yıllık zaman zarfında büyük firmalar arasında yer edinmiş oldu. Gerçekten burada cesaretle bu işi yapmak istememiz ve üzerine gitmemiz, çok çaba sarf etmemiz güzel sonuç almamıza neden oldu” dedi.

YILDA BİR MİLYON 500 METRE KARE HALI ÜRETİLİYOR

Fabrikada çalışanların ustabaşından, mühendisine kadar herkesin Batmanlı olduğunu ve yıllık bir milyon 500 metre kare halı üretimi yaptıklarını söyleyen Çınar, üretilen halıların yüzde 70’ini yurt içine sattıklarını söyledi. Türkiye’de 9 bölge müdürlüğü ve 800’e yakın bayilerinin olduğunu söyleyen Çınar, “Edirne’den Hakkari’ye kadar bayilerimiz var, yurt dışı ihracatımızı arttırmanın hedefindeyiz, bunun için ekip oluşturduk, bu yönde büyük çabalarımız var” diye konuştu.

ÇİN'İN İHTİYACINI BATMAN'DAN KARŞILIYORLAR

Son üç yıldır Çin'e ihracat yaptıklarını söyleyen Çınar, “Batmandan Çin'e ihracat etmek Türkiye açısından önemlidir. Ortadoğu'da ve Almanya'da kısacası tüm Avrupa’ya dağıtım yapan bayilerimiz var. Şu an toplam 17 ülkeye ihracat yapıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum