Batman'da ücretsiz ekmek kuyruğu

Batman'da ücretsiz ekmek kuyruğu

Batman'da bir fırın, "hayırseverlerin desteğiyle" Ramazan boyunca her gün 500 ekmeği ücretsiz dağıtacak. Kişi başı iki pidenin verildiği fırının önünde uzun kuyruklar oluşuyor.

Batman’da Ramazan ayı boyunca dağıtılacak ekmek için fırının önünde uzun kuyruklar oluşuyor.

Aralarında çok sayıda Suriyelinin de bulunduğu ihtiyaç sahipleri, iftara birkaç saat kala yaklaşık 20 yıldır her ramazan ayında ücretsiz ekmek dağıtan fırının önünde kuyruğa giriyor. Günlük 500 ekmeğin dağıtıldığı fırında kişi başı 2 ekmek veriliyor.

‘BİZİ ÇOK ÜZÜYOR AMA…’

Hayırseverlerin katkılarıyla ücretsiz ekmek dağıtımı yaptıklarını kaydeden fırıncı Şerafettin Yüce, geçen yıl yoksullara 30 bin ekmek dağıttıklarını belirterek, “Ekmek dağıtımı sırasında maalesef istenmeyen manzaralar da oluşabiliyor. Herkes bir anda ekmek almak isteyince izdiham yaşanabiliyor. Bu manzara bizi de üzüyor. Ekmeğin yanı sıra bazı hayırseverlerin giyim ve ayakkabı yardımını da dar gelirlilere ulaştırıyoruz. Ramazan ayı sonrasında da yine ihtiyacı olanlar için askıda ekmek bulunduracağız” dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.