Batman'da Petrol Sahasına İkinci Saldırı

Batman'da Petrol Sahasına İkinci Saldırı

Batman'ın Hasankeyf ile Gercüş arasında bulunan Mava Dağı mevkiindeki petrol kampına ikinci bir saldırı yapıldı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle kısa süreli çatışma yaşanırken, grup karanlıktan faydalanarak kaçtı.

Edinilen bilgilere göre, Batman’ın Hasankeyf ve Gercüş ilçesi arasında bulunan Mava Dağı mevkiindeki NV. Turkse Perenco Petrol Arama Şirketi’ne ait kamp bölgesine dün akşam saatlerinde 4 kişilik silahlı bir grup tarafından saldırı düzenlendi.

Şirketin özel güvenlik elemanlarının karşılık vermesiyle kısa süreli çatışma çıktı. Yaşanan çatışmayla beraber kampa sızmayı başaran silahlı grup, kamptaki güvenlik elemanları ve çalışanları rehin aldı. Jandarma özel harekat timlerinin olay yerine intikal ettiği haberini alan saldırganlar karanlıktan faydalanarak kaçtı. Ölen ya da yaralananın olmadığı olayda askerlerin helikopterle saldırgan kişileri aradığı öğrenildi. Saldırganların yakalanması için bölgede geniş kapsamlı çalışma başlatıldığı belirtildi.

Aynı petrol sahasına geçtiğimiz gün de silahlı saldırı yapılmış ve 1 güvenlik görevlisi yaralanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.