Batman'da öz yönetime 54 müebbet

Batman'da öz yönetime 54 müebbet

Batman'da, HDP Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir ile Gülistan Akel'in de bulunduğu 54 kişi hakkında, öz yönetim ilanı yaptıkları gerekçesiyle hazırlanan iddianamede ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Batman'da öz yönetim ilan ettikleri gerekçesiyle aralarında Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir ile Gülistan Akel'in bulunduğu 54 kişi hakkında başlatılan soruşturma kapsamında iddianame hazırlandı.

Hazırlanan iddianame 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede, öz yönetim açıklamasına katılan kişilerin kitleleri etkileyebileceği konumda olduklarına dikkat çekilerek, yapılan açıklamanın düşünce beyanı olmadığı ve suç unsuru başlangıcı olduğu öne sürüldü.

İddianamede, görevden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eş Başkanı Sabri Özdemir, Gülistan Akel ve 52 kişi hakkında 'Devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. (haberdar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.