Batman'da kayıp yakınları Yılmaz Gümüş'ün akıbetini sordu

Batman'da kayıp yakınları Yılmaz Gümüş'ün akıbetini sordu

Batman'daki kayıp yakınları, 603'üncü hafta açıklaması için bir araya gelerek 21 Ekim 1993 tarihinden bu yana kendisinden haber alınamayan Yılmaz Gümüş’ün akıbetini sordu.

Batman'daki kayıp yakınları, İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi öncülüğünde Gülistan Caddesi'ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi. 603'üncü haftanın açıklamasını İHD Batman Şubesi yöneticilerinden Hüseyin Elçi okudu.

Elçi, bu hafta Batman'da kaybedilen Yılmaz Gümüş'ün akıbetini sormak için toplandıklarını ifade etti.

'KAYBEDİLMEDEN BİR AY ÖNCE GÖZALTINA ALINMIŞTI'

Cumartesi Anneleri'nin barışçıl eylemlerine her hafta müdahale edildiğini hatırlatan Elçi, "Devlet adına suç işleyen mensupların, suç işledikleri için yargı önüne çıkarılması, kayıpların akıbetinin açıklanması ve ailelerden özür dilenmesi, kayıp yakınlarının acılarını bir nebze de olsa hafifletecektir" dedi.

Ardından Yılmaz Gümüş'ün akıbetini sormak için bir araya geldiklerini dile getiren Elçi, "Yılmaz Gümüş’ten 21 Ekim 1993 yılından bu yana haber alınamıyor. Henüz 17 yaşında iken Batman Yeşiltepe Mahallesi’nde kaybedilen Yılmaz Gümüş’ün akıbetini soruyoruz. Kayıp Yılmaz Gümüş’ün babası Fahrettin Gümüş'ün anlatımlarına göre, oğlu 1976 doğumlu ve kaybedildiğinde henüz 17 yaşındaydı. Batman’da bir fotoğraf stüdyosunda çalışıyordu. 21 Ekim 1993 günü çalıştığı işyerinden, saat 09:00’da Yeşiltepe Mahallesindeki bir ilkokulda fotoğraf çekimi yapmak için ayrılmıştı. O günden beri kendisinden haber alınamadı. Yılmaz Gümüş kaybedilmeden 1 ay kadar önce Batman Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınmıştı" şeklinde bilgi verdi. 

Yılmaz Gümüş’ün akıbetinin bilindiğini, bunu açıklamanın devlet sorumluluğunda olduğunu ifade eden Elçi'nin konuşmasının ardından beş dakikalık oturma eylemi yapıldı. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.