Batman'da İlaçlama Çalışmaları Devam Ediyor

Batman'da İlaçlama Çalışmaları Devam Ediyor

Batman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü halk ve çevre sağlığını koruma tedbirleri kapsamında çalışmalarını, daha organizeli ve yoğun bir şekilde sürdüreceklerini açıkladı.

Batman Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürü Azat Çiftçi halk ve çevre sağlığını korumaya yönelik tedbirler kapsamında çalışmalarını hızlandırdıklarını, şimdiye kadar devam eden sivrisinek, karasinek, akrep ve larvaya yönelik ilaçlama çalışmalarını düzenli ve daha sık aralıklarla sürdüreceklerini söyledi. Kış mevsimi dahil olmak üzere kentteki su birikintilerinin, gübreliklerin, çöp yığınlarının, yer altı kanalizasyon şebekelerinin, bodrumların larvalara karşı ilaçlandığını ve ilaçlama çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Çiftçi, "İlaçlama çalışmalarımızla yumurtlama döneminde uçkunların oluşmasının önüne geçtik. Kentteki 43 mahalleyi karasineklere karşı ilaçladık ve şuanda karasineklere yönelik ilaçlama çalışmamız devam ediyor. Ekiplerimiz 12 Mayıs tarihi itibari ile araç üstü soğuk sisleme yöntemi ile sivrisineklere yönelik zamanında ve etkin müdahalelerimiz sürüyor. Şu andaki ekip sayımızı ihtiyaca göre kent genelinde artırıyoruz. İlaçlama çalışmalarımız gece de 6 ekip ile sürdürülecektir" dedi.

Buğday biti diye adlandırılan zararsız böceklerin sivrisineklere benzetilmesi nedeni ile halk tarafından ilaçlama çalışmalarının talep edildiğine değinen Çiftçi, "Bunlar doğal döngüsünü sağlayan ve insanlar için hiçbir risk teşkil etmeyen zararsız canlılardır. Bilimsel açıdan hiçbir zararı olmayan ve doğal dengenin bir parçası olan üvez, buğday biti, uğur böceği gibi uçkunlara karşı hiçbir müdahalemiz olmayacak. Bunun dışında ekolojik dengeyi gözetleyen her çeşit bilimsel öneri ve şikayetlerin birimimize ulaştırılması durumunda gelen bu talepler anında değerlendirilecek, iletilen şikayetler dikkate alınarak sorunlar en hızlı ve etkili şekilde çözülecektir" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.