Başsavcı vekiline inceleme izni

Başsavcı vekiline inceleme izni

HSYK, Twitter hesabından, "Sandıkta ‘hayır’ diyecek olanlar PKK ile aynı muameleyi göze alıyorlar demektir. Küsmece yok" yazan Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cevdet Kayafoğlu hakkında inceleme izni verdi.

Başkanlık sisteminin oylamaya sunulacağı referandumda ‘Hayır’ oyu vereceklerin ‘terör örgütü üyesi muamelesi’ görebileceğini belirten savcı hakkında soruşturma için ilk adım atıldı. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 3.Dairesi, Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cevdet Kayafoğlu hakkında inceleme izni verdi.

Cevdet Kayafoğlu’nun Twitter’da paylaştığı mesajlarında, referanduma ‘Hayır’ oyu verecek olanların PKK’ye destek olacağını savunduğu belirtilmişti.

Kayafoğlu’nun attığı mesaj şöyle:

“Vereceğiniz oy, aynı zamanda PKK’ya destek oyudur. Haberim yoktu demeyin.” “PKK anayasa referandumunda ‘hayır’ çağrısı yapmış. Sandıkta ‘hayır’ diyecek olanlar PKK ile aynı muameleyi göze alıyorlar demektir. Küsmece yok.”

HSYK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, Kayafoğlu hakkında müfettiş raporu hazırlanacağını ve bu doğrultuda gereğinin yapılacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.