Başkan Arslan: Sürücüler Hakkari-Van yoluna dualarla çıkıyor

Başkan Arslan: Sürücüler Hakkari-Van yoluna dualarla çıkıyor

Hakkari-Van karayolunun 7. kilometresindeki Depin bölgesi, her kış mevsiminde etkili olan yağışla birlikte dağdan düşen kaya parçalarıyla sürücülerin kabusu oluyor.

Kente 7 kilometre uzaklıkta bulunan Hakkari-Van Karayolu'ndaki Depin bölgesindeki güzergahta her yıl yağan yağışla birlikte yaşanan kaya düşmeleri sürücülerin kabusu oldu. Kaya tehdidine karşı karayolları ekipleri, daha önce çelik tellerle önlem aldı. Ancak yapılan yol genişletme çalışmasıyla birlikte bu çelik teller de söküldü. Bugüne kadar kaya düşmesine bağlı olarak bir kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 30 kişinin da yaralandığı kazalarda 20'ye yakın araç hasar gördü.

Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Cemiyeti Başkanı Abdi Arslan, her yağış yağdığında, özellikle de kış mevsiminde Hakkari-Van Karayolu'nun Depin güzergahının sürücülerin kabusu olduğunu söyledi. 

Arslan; "Yıllardır biz bu yolu gündeme getirmeye çalışıyoruz. En son geçen hafta kayaların düşmesi sonucu iki vatandaşımız yaralandı. Yetkililerden tek istediğimiz Hakkari'yi Van'a bağlayan bu yolun biraz daha kullanıma uygun getirmesidir. En önemlisi Hakkari'ye bir alternatif yol yapılmasıdır. Çünkü tek giriş çıkış yolumuz budur. Bu yolda kazalara davetiye çıkarıyor. Yıllardır insanlar bu yolda canlarını veriyor. Büyük çaplarda da maddi hasarlar meydana gelmiştir. Kayaların düştüğü bu yolda sürücüler giriş çıkışta Fatihalar, süreler,  Allah'tan yardım istiyerek yola çıkıyorlar."dedi.

'KORKU İÇİNDE BU YOLDAN GELİP GEÇİYORUZ'

Taksici Cengiz Ertuş ise, Depin karayolunun sürücülerin kabusu haline geldiğini söyleyerek," Bir ara teller bırakıldı,ma taşları zapedemediler. yol genişletildi olmadı. 2 gün önce bir aracın üzerine kaya düştü ve  2 vatandaşımız ağır yaralandı. Geçen yıl da  bir ölümlü kaza olmuştu. Yani her sene bunu yaşıyoruz. Esnaf olarak alternatif bir yol istiyoruz. Korku ile bu yollardan gelip geçiyoruz. Hepimiz ekmeğimiz için çalışıyoruz. Ölmek için değil, yaşam için direksiyon başındayız" dedi.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

13 ocak tarihinde Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan kent girişindeki depin mevkiinde Şaban Duman (27) yönetimindeki 63 VP 962 plaka minibüsün üzerine kaya düşmesi sonucu Habib Duman hayatını kaybetmişti.

15 mayıs 2020 tarihinde erziki mevkiinde Hakkari'den Yüksekova gitmekte olan ve sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 06 NM 687 plakalı lüx aracın önüne dağdan kopan dev kaya parçaları sonucu sürücü son anda kurtulurken araçta maddi hasar meydana geldi.

24 şubat tarihinde Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan yeni köprü mevkiinde Yüksekova'dan Bağışlı köyüne gelmekte olan Nurullah Yılmaz yönetimindeki aracın üzerine kaya parçaları düştü. Kazada araç içerisinde bulunan 3 kişi yaralanmıştı.

30 Kasım tarihinde Yüksekova'dan Hakkari'ye gelmekte olan Ebubekir Güzel (39) yönetimindeki 72 AAC 585 plakalı aracın üzerine kaya parçaları düştü. Kazada araç içerisinde bulunan Ebubekir ve Mesut güzel yaralandı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum