Başkale'de Yüksekovalı aileler ile dayanışma yemeği

Başkale'de Yüksekovalı aileler ile dayanışma yemeği

Başkale Belediyesi Yüksekova'dan ilçeye göç etmek zorunda kalan 300 aile için dayanışma yemeği düzenledi.

VAN - DBP'li Başkale Belediyesi, Yüksekova'da devam eden çatışmalardan dolayı Başkale'ye göç etmek zorunda kalan 300 Yüksekovalı aile ile dayanışma yemeğinde bir araya geldi. Yemeğe Yüksekovalı ailelerin yanı sıra HDP Van Milletvekili Tuba Hezer, DBP ve HDP Van ve Başkale ilçe örgütleri, Başkale Belediyesi eşbaşkanları, KJA ve Barış Anneleri de katıldı.

Belediye eşbaşkanları ve siyasi parti temsilcilerinin yaptıkları konuşmalarda, Başkale halkının Yüksekova halkı ile her türlü dayanışmayı göstereceği vurgulandı.

i-2-935.jpg

Yemekte kısa bir konuşma yapan HDP Van Milletvekili Tuba Hezer ise, "Yüksekova'da uygulanan abluka Van'da da uygulanıyor. Yüksekova Van'dır. Bizler sonuna kadar Yüksekova halkımızın yanındayız. Başkale'ye gelen ailelerimiz kendi evlerine ve topraklarına gelmişlerdir. Yüksekova ve Başkale'nin bir farkı yoktur" dedi. 

Yemekten sonra Yüksekovalı aileler sorun ve ihtiyaçlarını aktardı.

i-1-20160412190209.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.