Başkale'de 'Toplumsal cinsiyet' semineri

Başkale'de 'Toplumsal cinsiyet' semineri

Başkale Belediyesi tarafından toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kaldırılması ve farkındalık oluşturulması amacıyla başlatılan "Toplumsal cinsiyet" konulu seminerler devam ediyor.

Van'ın Başkale Belediyesi tarafından toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kaldırılması ve farkındalık oluşturulması amacıyla başlatılan "Toplumsal cinsiyet" konulu seminerler devam ediyor.

Hafiziye Mahallesi'ne bağlı Zengılava Sokağı'nda düzenlenen seminere belediye çalışanları ile kadınlar katıldı. Seminerde konuşan Sosyolog Rojbin Fırat, kadının geçmişten bugüne verdiği mücadelenin, kadın kimliğinin görünür kılınmasında en önemli faktör olduğunu söyledi. Seminerlerin amacının toplumun kadın ve erkeğe biçtiği kalıp rollerden zihinsel olarak arınması olduğunu belirten Fırat, "Amacımız kadın erkek eşitlik temelli ilişkileri geleceğe taşımaktır" dedi.

Kadının ev, sokak, iş ve okul gibi toplumun her alanında eşitsizliğe maruz kaldığını söyleyen Fırat, "Amacımız bu temelde oluşan ayrımcılığı ve ikinci sınıf muameleyi ortadan kaldırmaktır. Bu seminerlerden sonra Başkale kadınları kendine güvenen ve bu güveni kızlarına ve oğullarına aşılayan bir dünya oluşturacaklardır" diye konuştu. 

Seminer, soru cevap şeklinde yürütülen tartışmalarla devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.