Başkale'de 500 Yüksekovalı aileye yardım

Başkale'de 500 Yüksekovalı aileye yardım

Yüksekova'dan Başkale'ye göç etmek zorunda kalan ailelerle dayanışma amacıyla "Göç Birimi" kuruldu. İlçeye gelen 500 ailenin temel ihtiyaçları karşılandı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde süren yasak ve çatışmalar nedeniyle Van'ın Başkale ilçesine göç etmek zorunda kalan ailelerle dayanışma amacıyla belediye bünyesinde "Göç Birimi" kuruldu. Yaklaşık 500 aileyi tespit eden birim, gıda ve ev malzemesi yardımında bulundu.

Belediye Göç Birimi adına açıklama yapan Belediye Meclis Üyesi Nazime Abi, Başkale Belediyesi'nin Geverli ailelerle dayanışmak amacıyla oluşturduğu birimin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü söledi. 

Abi yardımlar konusunda şu bilgileri paylaştı: "Dayanışma çalışmalarımız ev, ev tespitler yapılarak devam ediyor. Ailelerimize öncelikli olarak gıda ve ev malzemesi yardımında bulunduk. İlçe merkezinde şuana kadar 121 aile tespit edilerek yardımda bulunulmuştur. Köylerimizde de 400'e yakın ailemize ulaştık ve ihtiyaçları doğrultusunda yardımlarımız oldu." 

i-1-20160408141459.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum