Başkale Belediyesinden Yüksekovalı ailelere yardım

Başkale Belediyesinden Yüksekovalı ailelere yardım

13 Mart’ta Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle Van’ın Başkale ilçesine göç eden yaklaşık 550 aileye Başkale Belediyesi yardım etti.

VAN - Yüksekova’da ilan edilen sokağa çıkma yasağıyla beraber birçok aile çevre il ve ilçelere göç etmek zorunda kalırken, Van’ın Başkale ilçesine göç eden ailelere Başkale Belediyesi tarafından yardım yapıldı.

Başkale Belediyesi tarafından kurulan göç komisyonu, göç eden ailelerin ihtiyaçlarını giderebilmek için başlatılan çalışmalar aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Eşbaşkanları İhsan Güler ve Ayla Aynur Tarhan, Yüksekova’da ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle göç eden ailelerin mağdur olmaması için seferber olduklarını ifade ederek,” Belediyemize birçok aile başvuru yaptı, bununla beraber kurmuş olduğumuz göç komisyonumunun çalışmaları ve bize gelen başvurularla beraber 550 aile tespit ettik. Ailelerimize 600 paket gıda, 120 ailemizin battaniye, yorgan ve ev malzemeleri ihtiyaçlarını giderdik. 150 ailemize ev bulup, aileleri evlere yerleştirdik. Bütün ailelerimizle köy ve merkez olmak üzere 550 aileyle görüşüp, ailelerin ihtiyaçları giderildi.” dedi.

Başkale ilçesine göç eden Yüksekovalı aileler ise, kendilerine destekte bulunan Belediye'ye teşekkür ederek, ”Bize kapılarını açtıkları için ve bizi yalnız bırakmadıkları için Başta Başkale Belediyesi olmak üzere tüm Başkaleli kardeşlerimize teşekkür ediyoruz” dediler.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.