Başbakan'a yeni danışman

Başbakan'a yeni danışman

Başbakan Erdoğan'ın Dış Politikadan Sorumlu Başdanışmanlığı'na, Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız getirildi.

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı olmasının ardından kritik bir atama daha yapıldı. Başbakan Erdoğan'ın Dış Politikadan Sorumlu Başdanışmanlığına, Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız getirildi. Necati Bigalı'nın Prag Büyükelçiği'ne atanmasının ardından bu göreve getirilen Yıldız, özellikle Ortadoğu ve Balkanlar'da görev almış bir isim olarak dikkat çekiyor.

TEMMUZDA GÖREVE BAŞLAYACAK

2012 yılından bu yana Başdanışmanlık görevine üstlenen Necati Bigalı, 11 Nisan 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan "Büyükelçiler Kararnamesi" ile Prag Büyükelçisi olmuştu. Yerine atanan Yıldız, 1 Temmuz 2014 itibariyle yeni görevine başlayacak. 23 Ocak 1964 doğumlu olan Yıldız, Ankara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu. Arapça ve İngilizce biliyor.

ORTADOĞU KONUSUNDA UZMAN

Yıldız, Dışişleri Bakanlığı Ortadoğu Dairesi'nde ataşe olarak başladığı görevlerine, Libya, Almanya, ABD'deki Büyükelçilik ve Konsolosluklarda devam eden bir isim. Özellikle Ortadoğu konusunda uzmanlaşan Yıldız, 2000-2002 yılları arasında Şam Büyükelçiliği'nde "Birinci Müsteşar" olarak görev aldı.

3 YILDIR SARAYBOSNA BÜYÜKELÇİSİ OLARAK GÖREV YAPIYORDU

2002-2004 döneminde Dışişleri Bakanlığı İstihbarat Dairesi'nde Şube Müdürü olan Yıldız, daha sonra Suudi Arabistan ve Suriye'de "Birinci Müsteşar" görevlerini üstlendi. 2006-2008 döneminde Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde "Başkonsolos" olan Yıldız, 2008-2009 yıllarında da Dışişleri Bakanlığı Irak Dairesi'nde "Daire Başkanı" olarak çalıştı. 2009-2011 döneminde Türkiye'nin Musul Başkonsolosu olan Yıldız, üç yıldır da Bosna Hersek'te Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi olarak görev yapıyordu.

BİNALİ YILDIRIM DA GENEL BAŞKAN DANIŞMANI OLMUŞTU

1 Temmuz'dan itibaren Başbakan Erdoğan'ın Dış Politika Başdanışmanlığı'na başlayacak olan YIldız, evli ve üç çocuk sahibi. Erdoğan, geçtiğimiz günlerde, eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı da "Genel Başkan" danışmanı olarak atamıştı. Yıldırım'ın özellikle yatırımlar konusunda koordinatör görevini üstleneceğinin altı çizildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.