Başbakan Yıldırım: Kaynağını, nereden geldiğini biliyoruz

Başbakan Yıldırım: Kaynağını, nereden geldiğini biliyoruz

Aday gösterildiği İzmir'de partisinin aday tanıtım toplantısına katılan Başbakan Binali Yıldırım, burada yaptığı konuşmada kurdaki dalgalanmanın seçim öncesi bir takım manipülasyonların sonucu olduğunu ve kaynağın nereden geldiğini bildiklerini söyledi.

AK Parti İl Başkanlığı, milletvekili adaylarının tanıtımını, aynı zamanda kendisi de İzmir'den aday olan Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla yaptı.

Bir otelde gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısında, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül'ün konuşmasından sonra İzmir'in iki bölgesindeki toplam 28 aday, özgeçmişleri okunarak tanıtıldı.

Toplantıda daha sonra Başbakan Binali Yıldırım konuşma yaptı.

Başbakan Yıldırım, konuşmasına, "Güzellikler şehri İzmir, Efeler diyarı" sözleriyle başladı.

Başbakan Yıldırım, "Hepinizi selamlıyorum. İzmir'in bütün ilçelerine, mahallelerine buradan selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Salondaki coşku İzmir'in 24 Haziran'a hazır olduğunu gösteriyor. Güçlü meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye diyerek, durmak yola devam dediğinizi duyuyorum. İzmirli hemşerilerimizin, yaparsa yine AK Parti yapar diyerek 24 Haziran'ı iple çektiğini görüyorum. Ege'nin incisi İzmir Türkiye'nin göz bebeğidir. İzmir'i ihmal eden Türkiye'yi ihmal etmiş olur. İzmir'i Türkiye'nin kalkınmasının öncüsü olan bir şehir olarak gördük ona göre çalıştık. İzmir hak ettiği yerde değil ama mutlaka hak ettiği yere gelecek. Bundan İzmirlilerin emin olmasını istiyorum. Sloganımız durmak yok yola devam, durursak sadece sözümüzde dururuz. Bugünlere boş vaatlerle, hayal tacirliğiyle gelmedik, buraya samimiyetle, üreterek, milletimizin gönlüne girerek geldik" dedi. 

'MİLLETİMİZ BİZE GÖREV VERDİ'

Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla aday tanıtımı yaptıklarını söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, "Bugün de AK Parti İzmir adayları olarak buradayız. Bu ekiple biz İzmir'i şaha kaldırırız. İzmir'e aşkla, sevdayla coşkuyla hizmet edecek adaylar olarak huzurunuzdayız. İzmir'in sorunlarını takip edecek, çözüm için çalışacak, şehrine sevdalı bir ekibimiz var. AK Parti'nin kaderi Türkiye'nin kaderidir. AK Parti adaleti, kalkınmayı, huzuru, kardeşliği, özgürlüğü vazgeçilmez değerleri kabul eden partidir. Bu değerlerden dolayı yüce milletimiz 16 yıldır Türkiye'yi yönetme sorumluluğunu AK Parti'ye vermektedir. Hamdolsun milletimiz bize hep destek oldu. Bizler de cumhurbaşkanımızın liderliğinde 16 yılı hizmetle projeyle gayretle dolu dolu geçirdik. Dünyada örneği çok az görülen bir başarı öykünün hep birlikte yazdık. Hem halkımızın güvenini kazandık hem de ülkeye ekonomik siyasi istikrarı sağlayarak başarıya ulaştık. Dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştürdük. Aziz milletimize tutamayacağımız hiçbir sözü vermedik. Verdiğimiz sözlerin hepsini de yerine getirdik" diye konuştu. 

EKONOMİYE DEĞİNDİ

"Terör eylemlerine, darbe teşebbüslerine, finansal saldırılara rağmen 2023 hedeflerine emin adımlarla yürüyoruz" diyen Başbakan Binali Yıldırım, "Çünkü arkamızda milletimizin ve İzmir'in desteğini hissediyoruz. Bu başarı sizlerin başarısıdır. Merkez Bankamız, Ekonomi Koordinasyon Kurulumuz, ilgili bakanlıklarımız, çalışmalarını uyum içinde sürdürüyor. Bugünlerde Türkiye ekonomisi üzerine ne yazık ki bazı odaklar, yalan yanlış hesaplarla, iddialarla vatandaşlarımızın kafasını karıştırmaya çalışıyorlar. Ekonomimiz üzerinde oyun oynamaya çalışanların değirmenine su taşıyanlar var ama şunu herkes bilsin; 2008-2009'da başlayan küresel kriz nasıl Türkiye'yi teğet geçtiyse bugünler de öyle olacak. ABD'de meydana gelen olayların bizim ekonomimizi de etkilediği malum. Ancak ekonomimiz sağlam temeller üzerindedir. Dolayısıyla bu krizler, bizim alışık olduğumuz krizlerdir. Tekrar ediyorum. Kurdaki dalgalanma özellikle seçim öncesi bir takım manipülasyonların sonucudur. Kaynağının nereden geldiğini de biliyoruz. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, hangi oyunun içine girerlerse girsinler, içerideki işbirlikçilerine de söylüyorum, başaramayacaksınız. Geçmişte de başaramadınız şimdi de başaramayacaksınız. Aldığımız tedbirlerle, yaptığımız yasalarla, reformlarla Türkiye büyüme yolunda emin adımlarla yürümeye devam ediyor. İnşallah sanayide ihracatta, turizmde rekorlar kırmaya devam edeceğiz. Yılın ilk 4 ayında ülkemizi ziyarete eden yabancı misafir sayısı geçen seneye göre yüzde 50 artarak 8 milyona ulaştı. Yıl sonu itibariyle 40 milyon turisti Türkiye'de ağırlayacağız. İşte güven ve istikrarın adı Türkiye'dir. Türkiye'de ekonomi iyi gitmiyor dilenlere soruyorum. Kardeşim Türkiye'de ekonomi iyiye gitmediyse Türkiye'nin bilinen bankalarından birisine 3 milyar 200 milyon ödeyerek birisi yatarım yapıyor. Küresel yatırımcı nereye yatırım yapacağını çok iyi biliyor" dedi. 

Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye cazibe merkezi ve güvenli liman olmaya devam ediyor. Son 10 yılda dünyada 10 tane mega proje var. Bunlara baktığımız zaman 6 tanesi Türkiye'de yapılmış. İşte Türkiye'nin farkı bu. Dünyanın en büyük havalimanını yapan ülkenin adı Türkiye'dir. İzmir-İstanbul otoyolunu yapan ülkenin adı Türkiye'dir. İnşallah seneye İzmir-İstanbul otoyolu bitecek. Önümüzdeki aylarda Sabuncubeli Tünellerini açıyoruz. Manisa ile İzmir'i birleştiriyoruz. Geçen sene büyümede bir numara olduk. Dünyada büyümede bir numara olan ülkenin üzerinde oynanan küçük oyunlar, asla sonuç vermez. Bu büyüme oranıyla hem G20 ülkelerinde hem de OECD'de aynı olduk. Türkiye ortalama 5.8 büyüdü. 2002 yılında 36 milyar olan ihracatımız geçen sene 157 milyar doları aştı. Bütün bunları yaparken bir taraftan ülkemizin alt yapısını güçlendiriyoruz. Devlet ve özel yatırım tutarı 1 trilyon lirayı aştı. Bu rakam 2002 yılına göre 4 kat artışı ifade ediyor."

İZMİR YATIRIMLARINI ANLATTI

İzmir'e yapılan yatırımlara da değinen Başbakan Binali Yıldırım, "İzmir'in her türlü hizmeti hak ettiğini biliyoruz. İzmir, emeğin şehri, akıl terinin şehri, İzmir'i her alanda geliştirmek kalkındırmak için gece gündüz çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz. 9 bin 500 civarında yeni derslik yaptık, yurt kapasitesini iki katına çıkardık. 17 hastane, 14 hastaneye ilave blok, 74 birinci basamak sağlık tesisi inşa ettik. İzmirli hemşerilerimin hizmetine sunduk. Sabuncubeli Tünelinin Haziran ayının 10'nda açılışı olacak. Adnan menderes Havalimanı'ndan İstanbul'a bir günde 103 uçuş var. Ankara'ya 9-10 uçuş var. Artık havalimanı yetmiyor. Bunun için arkadaşlarla konuştuk ikinci pist için fizibilite çalışmalarını başlatıyoruz. Alaçatı Havalimanı'nın ihalesini yaptık. Adını da koyduk. Ekrem Pakdemirli Havalimanı. Hayırlı olsun" dedi. 

ALTAY'A KUPASINI VERDİ

Başbakan Binali Yıldırım, TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'tan Spor Toto 1'inci Lig'e şampiyon olarak yükselen Altay takımının şampiyonluk kupasını da verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.