'Başbakan umarım parayı alıp döner'

'Başbakan umarım parayı alıp döner'

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye-AB zirvesine değinerek, “‘3 milyar avro destek vereceğiz’ dediler. 4 ay geçti, hala verecekler. Sayın Başbakan şu anda Brüksel’de. Temenni ederim ki bu parayı alarak döner” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ATO Congresium’da gerçekleştirilen HAK-İŞ Dünya Kadınlar Günü Etkinliği’ne katıldı.

Burada konuşan Erdoğan, Brüksel’de gerçekleştirilen Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Zirvesi’ne değinerek, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun zirveden AB’nin Türkiye’deki mülteciler için yapacağı 3 milyar Euro’luk yardımla dönmesini temenni ettiği belirtti.

Erdoğan, “‘3 milyar avro destek vereceğiz’ dediler. 4 ay geçti, hala verecekler. Sayın Başbakan şu anda Brüksel’de. Temenni ederim ki bu parayı alarak döner” şeklinde konuştu.

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

8 Mart

“Eşitlik adı altında kadınların her türlü sömürüye açık hale getirilmesine inanıyorum ki en başta kadınlarımız karşı çıkacaktır. Bizim inancımızda cennet annelerin ayaklarının altındadır. Onun için annelerin ayaklarının altı öpülür. Ben öptüm. Siz de öpün…

“Kadının olmadığı yerde insan da yoktur. Kadın olmak peşinen imtiyazlı olmak demektir. Kadına haksızlık eden tüm insanlığa haksızlık etmiş olur. Nasıl dünyanın her yerinde zalimlere karşı mazlumların yanındaysak aynı şekilde adalet arayan kadınların da yanındayız.”

“Birtakım çevrelerin ısrarla kendi deyimleriyle özgürleştirmek adına kadınları kadın yapan farklılıkları, güzellikleri, imtiyazları ortadan kaldırmaya çalıştığını görüyoruz.

“İşte bu zihniyetin yansımalarına bazı belediyelerin, birtakım siyasi partilerin güya Kadınlar Günü için hazırladıkları afişlerde, etkinliklerde şahit oluyoruz. Bu topraklara yabancı ne varsa getirip işte kadın, diye sunan; inancını ve kılık kıyafetini aşağılayarak kadına hakaret eden bu karanlık zihniyet esasen en büyük kadın düşmanıdır.”

HDP’li vekillere fezleke

“Bu ülkede, parlamentoya girip de hala terör estirenlere karşı ben, parlamentodaki diğer siyasi partilerin, bunlar hakkında atılması gerekli adımları geciktirmeden atmalarının gereğine inanıyorum. Anayasa, yasalar ortada.

“Bunların yaptığı özgürlükçü bir mücadele değildir. Bütün bunların bedeli, silahla parlamentoya girmek değildir. Siz silahla mı girmek istiyorsunuz? O zaman buyurun Anayasanın, yasalarının amir hükümleri ortadadır, bunun gereğini yaparız, iş olur, biter. Geldin, girdin parlamentoya, demokratik şekilde mücadeleni ver, sözle, kalemle ver ama ‘silahla’ dersen kusura bakma.”

Suriye

“İnternete koyduğu şov amaçlı videolar karşısında ortalığı ayağa kaldıranlar neden Esed’in devlet terörünün katlettiği masum çocukları ve kadınları görmezden geliyorlar? Rusya’nın uçaklarıyla bombardıman ettiği Bayırbucak Türkmenlerini, oradaki Arapları, oradaki kardeşlerimizi niçin görmezden geliyorlar? Yine çoğunluğunu kadınların ve çocukların oluşturduğu Akdeniz’in ve Ege’nin karanlık sularında yitip giden hayatlar, ağızlarından kadın haklarını, hümanizmi düşürmeyenlerin niçin umurlarında değil?”

“Altı zenginlik, üstü sefalet kaynayan Afrika’daki sömürge düzeni çok daha ağır bir şekilde bugün Suriye’ye ve tüm Ortadoğuya, Kuzey Afrika’ya uygulanmak isteniyor. Biz buna asla rıza göstermeyeceğiz. Celladına aşık kurbanların ihanetine rağmen bölgede kurulmak istenen bu düzene karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz”

AB’den destek

“‘3 milyar avro destek vereceğiz’ dediler. 4 ay geçti, hala verecekler. Sayın Başbakan şu anda Brüksel’de. Temenni ederim ki bu parayı alarak döner.

“Bakın bir taraftan ‘mülteciler gelmesin’ diyorlar. Tamam da mültecileri biz göndermiyoruz ki, bak denizden geliyorlar. Bunların birçoğu da maalesef ölüyorlar. Biz şu ana kadar sadece denizlerden 100 bine yakın mülteciyi botlarımızla kurtardık. Ama diğerleri botları şişleyerek onların ölümüne neden oldular. Farkımız bu. Biz insana böyle bakıyoruz, onlar ise öyle bakıyorlar.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum