Başbakan: Suriye'de bir tankımızın isabet aldığı bilgisi var ama teyit edemedik

Başbakan: Suriye'de bir tankımızın isabet aldığı bilgisi var ama teyit edemedik

Başbakan Binali Yıldırım, Cerablus'ta gerçekleştirilen Fırat Kalkanı harekatı sırasında TSK'ya ait bir tankın isabet aldığı bilgisi edindiklerini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın, partisinin MYK toplantısı öncesi yaptığı açıklamadan satır başları şöyle:

''Bayramın birliğimize beraberliğimize kardeşliğimize katkılar sağlamasını Cebab- Mevla'mdan niyaz ediyorum. Bayramlar düşmanlıkların azaldığı, kardeşliğin, sevginin, saygının doruğa çıktığı müstesna günler. Umarım bu bayram bölgemiz için güzel günlerin habercisi olur. Ülkemizde fevkalade olaylar oldu, büyük bir darbe girişimini milletimiz ferasetiyle bertaraf etti. Ülkemizde kardeşliği, birliği beraberliği yok etmeye çalışan terör örgütüyle de amansız mücadelemiz devam ediyor. Tehditler tamamen bitene kadar güvenli alan oluşturma gayretimiz de devam edecek. Aynı zamanda yurt içinde de terör örgütünün yuvalandığı 10-12 bölgeyi de yok etmek için güvenlik güçlerimiz canla başla çalışıyor.

Kamudaki ihraçlar

''Kanun Hükmünde Kararnamelerde FETÖ'ye yardım ve yataklık eden memurların ihracı için karar alındı ve uygulamaya kondu. Daha sonra çıkan KHK'larda ise bölücü terör örgütü PKK'ya destek sağlamış, elindeki imkanları terör örgütünün amacına hizmet için kullanan kamu içindeki memur ve yerel yöneticilere de aynı uygulama yapıldı. Bunun içinde kamu kaynaklarını terör örgütünün amaçları doğrultusunda kullanmış olanlar içinde gerekli uygulamalar devreye konulacak.

Cerablus operasyonu

''Başta DAEŞ olmak üzere diğer terör gurupları da zaman zaman sınıra yakın bölgelere roket gönderdi. Şu ana kadar 29 vatandaşımız bu şekilde hayatını kaybetti. Son olarak Gaziantep'te bir düğüne saldırı düzenlendi. Bu nedenlerden dolayı DAEŞ'e yönelik operasyon başlattık. Bu operasyonun amacı ülkemizin güney sınırlarını güvene almak. Bu güveni yüzde 100 sağlayana kadar DAEŞ'e PKK'ya YPG'ye yönelik operasyonlar devam edecek."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.