Başbakan Davutoğlu ve Merkel Antep’te

Başbakan Davutoğlu ve Merkel Antep’te

Almanya Cumhurbaşkanı Merkel, AB Konseyi Başkanı Tusk ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Timmermanns ile birlikte bugün Antep’e geldi. Burada sığınmacı kapları ziyaret edilecek.

Almanya Cumhurbaşkanı Angela Merkel, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermanns ile birlikte bugün Antep’e geldi.

Merkel’i Gaziantep Havalimanı’nda Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan, Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin ve diğer ilgililer karşıladı.

Merkel, Davutoğlu, Tusk ve Timmermans ile Nizip ilçesindeki çadır kentte kalan Suriyelileri ziyaret edecek.

Vizesiz seyahat tartışması

Ziyaret kapsamında, Merkel ile Başbakan Davutoğlu’nun yapacağı görüşmede, Türkiye vatandaşlarının AB’de vizesiz seyahati konusunun da ele alınacağı iddia ediliyor.

Türkiye, AB’de vizesiz seyahat talebinin hayata geçirilmemesi durumunda anlaşmanın çökebileceği uyarısında bulunuyor.

Anlaşmaya göre Türkiye’nin vizesiz seyahat için 4 Mayıs’a kadar 72 koşulu yerine getirmesi gerekiyor.

Bu koşulların ne kadarının yerine getirilip getirilmediği konusunda AB’li ve Türkiyeli yetkililer arasında görüş ayrılığı var gibi görünüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.