Başbakan Davutoğlu: Sur’un Yapısı Değişmeyecek

Başbakan Davutoğlu: Sur’un Yapısı Değişmeyecek

Başbakan Davutoğlu, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaptığı konuşmada “Kentsel imar adı altında buradaki yapı değişecek diyorlar, hayır hepsi kalacak. Daha güzel evlerde oturacaklar” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu bugün Diyarbakır Sur'da kentsel dönüşüm, yıkılan evler ve bombalı saldırılar hakkında konuştu, “Söz verdiğimiz gibi onların yıktıkları her taşı ihya edeceğiz, zarar verdiği esnafın zararını karşılayacağız” dedi.

Sabah 11.10'da Diyarbakır'a inen Davutoğlu, Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda, dün Bağlar ilçesindeki saldırıda öldürülen polisler için düzenlenen törene katıldı. Sonra da Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami'de Cuma namazını kıldı ve ardından açıklama yaptı.

Başbakan Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da Diyarbakır'a gitti.

Davutoğlu’nun gelişi öncesinde kentte çok sıkı güvenlik önlemleri alındı. Suriçi semtinde bulunan Gazi Caddesi üzerinde polis bariyerleri ile güvenlik koridoru oluşturuldu.

Vatandaşların tek tek aranarak alındığı Suriçi’nde güvenlik koridorunun içine kimse bırakılmadı.

Ulucami’nin etrafında bulunan tarihi yapılar ile binaların üzerinde de keskin nişancılar yerleştirildi. Suriçi’nde yasağın bulunmadığı sokakların girişleri de polis bariyerleriyle kapatıldı.

İlçede beş mahallede sokağa çıkma yasağı sürüyor.

“Canımı Diyarbekir’de alsın”

Davutoğlu cami önündeki konuşmasında şunları söyledi:

“Dün o saldırıları yaparken hesapları şuydu: Diyarbekirli Ahmet korkar gelmekten çekinir. Biz bu alçaklardan korkar mıyız? Biz sizi tanıdık siz bizi tanıdınız. Korkmuyoruz, korkmayacağız. Allah eğer bu canı bir gün alacaksa, işte dua ediyorum, Diyarbekir'de alsın.

İnşallah Diyarbekir’e tekrar tekrar geleceğiz. Beni kardeşinizi misafir edecek misiniz? Bizi ailenizden bir fert olarak görecek misiniz?”

“Daha güzelini inşa edeceğiz”

“Söz verdiğimiz gibi onların yıktıkları her taşı ihya edeceğiz, zarar verdiği esnafın zararını karşılayacağız.

Onlar yıkarsa biz yapacağız, onlar yakarsa biz daha güzelini inşa edeceğiz.

Bunlar diyorlar ki kentsel imar adı altında buradaki yapı değişecek, hayır hepsi kalacak. Eksiklerini, gediklerini tümüyle saracağız. Daha güzel evlerde oturacaklar.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.