Başaran: Kürtler kazara ölmek zorunda mı?

Başaran: Kürtler kazara ölmek zorunda mı?

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Acar Başaran, Muş'ta 10 yaşında bir çocuğun vurulmasıyla ilgili açıklama yaptı.

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Muş’ta 10 yaşındaki bir çocuğun, zırhlı araç üzerindeki silahın ateş alması sonucu vurulmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Çocuğun vurulmasına tepki gösterenlere silah çekildiğini ve biber gazı sıkıldığını belirten Başaran, “Valilik her zamanki gibi ‘Kaza’ dedi ve geçiştirdi. Çok değil birkaç hafta önce evinin önünde komşuları ile sohbet eden Suphiye Yakut, zırhlı araç tarafından ezilmişti. Ve yine beklendiği üzere hiçbir sorumlu istifa etmedi, görevden alınmadı, tutuklanmadı. Devletin tüm yetkililerine soruyoruz: Kürtler evlerinin önünde veya içinde kazara ölmek zorunda mı?” ifadelerini kullandı.

Zırhlı araçlar nedeniyle yaşanan ölümler için önlem alma çağrısı yapan Başaran, şöyle devam etti:

“Yurttaşların ‘güvenliği’ için ilan ettiğiniz sokağa çıkma yasaklarını, derhal ölüm saçan zırhlı araçlar için de ilan etmenizi bekliyoruz. Devletin tüm yetkililerini zırhlı araçların saçtığı ölüme karşı ciddi bir tavır almaya davet ediyoruz.” (Duvar)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.